ODGOVOR MORH-u

Zviždačica Đerek: ‘Rezidencija na Hvaru se uređivala dok je Banožić bio ministar državne imovine‘

‘Bilo bi jako korisno da je Banožić za vrijeme svog ministarskog mandata u Ministarstvu državne imovine naučio tko upravlja državnom rezidencijom na Hvaru‘

Maja Đerek

 Goran Mehkek/Cropix

Zviždačica i bivša direktorica u tvrtki Državne nekretnine Maja Đerek oglasila se jutros priopćenjem u kojem odgovara na jučerašnji dopis Ministarstva obrane.

MORH se jučer prvenstveno obračunavao s predsjednikom Zoran Milanovićem, no u jednom trenutku su spomenuli i Maju Đerek koju su prozvali što "u svojim zviždačkim svjedočenjima nije govorila o adaptaciji i ulaganju u državnu rezidenciju na Hvaru uoči Milanovićevog prvog ljetovanja kao predsjednika", a koja je, tvrde u MORH-u, iznosila nekoliko stotina tisuća kuna.

Priopćenje Maje Đerek prenosimo u cijelosti.

- Budući da me Ministarstvo obrane Republike Hrvatske ničim izazvano spomenulo u svom jučerašnjem priopćenju - dužna sam reagirati. Začuđujuće je da MORH piše priopćenja vezana za upravljanje državnom imovinom, ali je to očito postala uobičajena praksa u nedostatku vjerodostojnosti g. Banožića da stane iza svojih riječi.

Kada sam već prozvana, utvrdimo činjenično stanje:

1. Bilo bi jako korisno da je g. Banožić za vrijeme svog ministarskog mandata u Ministarstvu državne imovine naučio tko uopće upravlja tom državnom rezidencijom na Hvaru (Vila Kovač).

Ukoliko MORH (ili ministar Banožić) imaju saznanja da se nepropisno trošilo za adaptaciju državne rezidencije na Hvaru potrebno se obratiti osobnoj agentici za nekretnine g. Banožića, koja ga je vodila u razgledavanje stana od 90m2 u centru Zagreba. Dakle, prava adresa za prijavu je v.d. direktorica Državnih nekretnina Renata Sabo.

2. Iz registra ugovora javne nabave koju prilažem vidljivo je da su radovi na državnoj rezidenciji na Hvaru izvršeni - 21.5.2020. Dakle, u vrijeme dok je g. Banožić još uvijek bio aktualni ministar državne imovine i kao takav nadređen Renati Sabo.

3. Gospodin Banožić se uvijek može obratiti za prijavu i ministru Horvatu koji je poznat po promptnom odgovaranju na prijave nezakonitosti te promptnom dostavljanju zapisnika sa sastanaka.

4. Za svaki slučaj tu je i g. Frka Petešić koji u ime Vlade RH odobrava korištenje državnih rezidencija. Možda da se g. Banožić i njemu obrati?

5. Sigurno će g. Banožić biti zadovoljan činjenicom da sam u svojoj kaznenoj prijavi USKOK-u baš navela slučaj pogodovanja od strane direktorice Renate Sabo tadašnjem izvođaču radova na Vili Kovač. Podsjećam još jednom da je direktorici Renati Sabo direktno bio nadređen upravo - ministar Mario Banožić, stoji u prioćenju Đerek koje prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:09