SVE JE OBJASNILA

Željka Markić o Bartulici: ‘Polako ću i razgovijetno... Samo su dva moguća razloga zašto je to učinio‘

Bartulica u imovinskoj kartici nema upisan kredit koji je nedavno podignuo kako bi kupio kuću na Prviću

Markić, Bartulica i kuća na Prviću

 /Cropix

Već danima se u medijima piše o imovinskom statusu saborskog zastupnika i kandidata Domovinskog pokreta na izborima za Europski parlament, Stephena Nikole Bartulice, koji na dva kredita troši 3562 eura, dok on i supruga zarađuju 3600 eura, što znači da mu za život ostane 38 eura mjesečno.

Iako je on objasnio da svakodnevne životne troškove podmiruje sredstvima koja mu je darovala njegova majka nakon što je prodala kuću u Gračanima i tako mu pomogla i oko kupovine vikendice na Prviću, ne prestaje ga se napadati. Stoga je u njegovu obranu odlučila stati i Željka Markić, šefica udruge U ime obitelji, koja je na X-u pokušala objasniti novinarki Maji Sever zašto je Bartulici trebao kredit ako je dobio novac od majke.

"Iznijet ću samo 2 logične mogućnosti. Polako i razgovijetno", napisala je Markić i potom sve obrazložila:

"1. znaš da ćeš uskoro dobiti novac od nasljeđa, otvorila se prilika za kupovinu kuće na Prviću, želiš ući u tu investiciju, ali prodavatelji ne žele čekati da tvoja mama proda kuću. Digneš kredit, isplatiš prodavatelje, kredit ćeš zatvoriti kad uđe novac od nasljeđa.

2. znaš da ćeš dobiti novac od nasljeđa, ali ti osim novca za kupovinu kuće treba i novac za njezinu obnovu… Digneš kredit, isplatiš prodavatelje, dobiješ novac od nasljeđa kojim pokrivaš dio svojih životnih troškova, ostatak ulažeš u obnovu kuće", napisala je Markić.

Podsjetimo, Bartulica u imovinskoj kartici nema upisan kredit koji je nedavno podignuo kako bi kupio kuću na Prviću, no on se pravda kako tu promjenu u imovinskoj kartici još nije bio niti dužan prijaviti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 13:40