OPSESIJA SRPSKE VRHUŠKE

Vučićev pobočnik ‘Đuka Bizon‘ napao sve SNS-ovce koji ljetuju u Hrvatskoj, javila se i Brnabić: ‘Tamo mi je kuća‘

- To je moj osobni, privatni osjećaj i mislim da to ne moram objašnjavati, poručila je Brnabić

Kuća Ane Brnabić na otoku Krku i Ana Brnabić

 Srdjan Vrancic/Cropix, Milos Miskov/Anadolu Agency Via Afp

Ljetovanje u Hrvatskoj već je danima tema kojom se opsesivno bave predstavnici vladajuće stranke u Srbiji - Vučićevog SNS-a (Srpska napredna stranka). Sve je počelo bizarnim pozivom gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, jednog od najbližih Vučićevih suradnika kojega u zadnje vrijeme spominju i kao jednog od kandidata za novog premijera, koji je prozvao sve svoje sugrađane koji odlaze ljetni odmor provoditi na hrvatskom Jadranu. Učinio je to nakon ostrašćenih Vučićevih poruka nakon propalog ‘incognito‘ posjeta Jasenovcu u kojima je u više navrata govorio da ne želi na more, nego samo u Jasenovac.

- Neka ljetuju gdje god hoće, baš me briga. Ali mora da je gadno i prilično neugodno da sutra budete Srbin u Dalmaciji ili negdje na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj, jer će oni sutra slaviti i pričati da su pobijedili protjeravši Srbe. Jedino da ronite cijeli dan, da uzmete veliku bocu kisika, da idete pod more i da se pravite da se to ne događa i da su oko vas baš pristojni ljudi, rekao je Vučević netom prije obilježavanja vojno-redarstvene akcije Oluja u Hrvatskoj.

Jutarnji list je u međuvremenu objavio tekst u kojem se navodi da su neke destinacije na hrvatskoj obali, poput Hvara i marine Palmižana, omiljena odredišta jahti u vlasništvu srpskih sportaša, estradnih zvijezda i tajkuna, od kojih su neki bliski i SNS-u i Vučiću.

Napad Đuke Bizona

Taj članak je izazvao reakciju kontroverznog zastupnika SNS-a u srbijanskoj skupštini Vladimira Đukanovića, poznatog po nadimku Đuka Bizon, koji je na Twitteru SNS-ovcima poručio da "mu se ne javljaju kolege koji ljetuju u Hrvatskoj". Podsjetimo, Đukanović je nedavno pozvao i na ‘denacifikaciju‘ regije po uzoru na Putinovu ‘denacifikaciju‘ Ukrajine.

- Svatko tko je član SNS-a, a plaća turističke aranžmane, vezove i tome slično u Hrvatskoj, nema mi se potrebe javljati, niti me pozdraviti. Dakle, povlačim, tko uplati tamo ljetovanje, ima vez za čamac, jahtu… Nema razloga da netko takav sa mnom razgovara. Nemam što s njim pričati, poručio je Đukanović.

No, uskoro se našao u škripcu, budući da ga je jedan odvjetnik na Twitteru priupitao znači li to da neće razgovarati i s premijerkom Srbije Anom Brnabić koja ne samo da je ljetovala u Hrvatskoj, nego ima i kuću na otoku Krku. Đukanović se tu nemušto pokušao ograditi, rekavši da može razumjeti one koji tamo imaju obiteljsku kuću.

Djedovina na Krku

Konačno, u utorak se oglasila i sama tehnička premijerka Srbije Ana Brnabić. Ona je objasnila da je naslijedila imovinu u Hrvatskoj, te da je zbog toga ljetovala u domovini svojih predaka, piše Nova.rs.

- Ja imam kuću u Hrvatskoj, na otoku Krku. Moj djed, otac mog oca je s Krka, tako da imam svoju kuću tamo. Posljednji put sam tamo bila 2016. godine, od kad sam ušla u vladu, kao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, nisam išla u svoju kuću, kaže.

image

Kuća Ane Brnabić u Staroj Baškoj

Srdjan Vrancic/Cropix
image

Kuća Ane Brnabić u Staroj Baškoj

Srdjan Vrancic/Cropix
image

Kuća Ane Brnabić u Staroj Baškoj

Srdjan Vrancic/Cropix

Brnabić objašnjava da "u ovom trenutku osjeća" kako za nju, kao predsjednicu vlade Srbije, nije dobro da ljetuje u Hrvatskoj.

- Dio moje obitelji je svakako išao i ljetovao tamo. To je moj osobni, privatni osjećaj i mislim da to ne moram objašnjavati, poručila je Brnabić.

Ona je, inače, u Hrvatskoj nekoć boravila češće, a internetom i danas kruži snimka iz 2010. godine kada je njezin gliser zaustavio brod Lučke kapetanije kako bi provjerio dokumente. Snimila ju je ekipa Nove TV u trenutku kada je Brnabić i u srbijanskoj javnosti bila potpuno nepoznata osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:28