VODA DO KOLJENA

VIDEO, FOTO: STANOVNICI ZADARSKIH OTOKA OGORČENI 'Zašto kod nas nije proglašena elementarna nepogoda? Pogledajte što nam se dogodilo!'

 
 Snimio čitatelj

Na zadarsko područje pala je u ponedjeljak neviđena količina kiše, a da nije samo kopno pretrpjelo veliku štetu upozorili su stanovnici mjesta Neviđane na otoku Pašmanu, gdje, kako kažu, vlada kaos.

Redakciji Jutarnjeg poslali su dramatične fotografije i snimke koje prikazuju posljedice poplave, a ogorčeni su jer nadležni ne spominju otoke u vidu proglašenja elementarne nepogode.

Snimio čitatelj

- Poštovani, htjeli bismo vam ukazati na ovu katastrofu koja se dogodila danas. Naime, na otoku Pašmanu i Ugljanu vlada kaos. Elementarna nepogoda je u Zadru i okolnim mjestima proglašena još jutros sa razlogom. Ali, na niti jednom mjestu na otoku se nije proglasilo ništa - napisao je jedan mještanin koji želi da se i na otočane svrne pažnja.

Snimio čitatelj

Snimio čitatelj

U međuvremenu su na Facebook stranici 'Vatrogasci - Oni su naši Heroji' objavljene fotografije potopljenih brodica u mjestu Kali na otoku Ugljanu.

- Kraj nepogodi se ne nazire, kazao je načelnik kriznog stožera općine Pašman Krešimir Ćosić.

Svaka kuća koja ima podrum je poplavljena, kao i one prizemne, rekao je za Radio Zadar, dodajući kako će sanacija biti mukotrpna.

- Vatrogasci koliko je moguće pomažu ljudima, odnijelo nam je neke ceste, ima potopljenih plovila, na razini otoka stotinjak brodica je pod morem. Tamo gdje je bila oranica i vinograd je samo kamenje, parcele nisu više ni za to. Totalna katastrofa, kazao je načelnik stožera Ćosić.

I Sali su pretpjele štetu od olujnog nevremena, javlja Radio Zadar, čiji slušatelji javljaju o posljedicama nevremena u saljskom polju, uvali Sašćica te na školskom igralištu.

Načelnik općine Sali Zoran Morović kazao je kako je u samim Salima i u Zaglavu poplivalo puno konoba, podruma, trgovina, na cestama je dosta materijala nanijelo, na nekim odnijelo dio ceste:

- Pokušavaju se sanirati štete, kako na prometnicama, tako i na električnoj mreži. Veći problem je s telefonijom, od groma je nastalo dosta kvarova. Nešto je brodica potopljeno u Zaglavu, nije toliko alarmantno kao s podrumima kuća. U područnoj školi Božava nastava se odvijala normalno, a u Salima su djeca oslobođena nastave dok se situacija ne normalizira, brod vozi po satnici, izjavio je za Radio Zadar Morović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 14:37