PREMINUO OD SEPSE

Umro Ante Pavlović, samozvani kiropraktičar poznat po ‘centriranju‘ i velikim problemima sa zakonom

Kontroverzni kiropraktičar živio je više od dva desetljeća na svom imanju u Donjem Dragonošcu i često se sukobljavao sa susjedima

 
 Srdjan Vrancic/Cropix

Kontroverzni hrvatski kiropraktičar, 62-godišji Ante Pavlović, poznat po ‘centriranju’ pacijenata, umro je u nedjelju nakon kratke i teške bolesti u jednoj zagrebačkoj bolnici, potvrdio je za Jutarnji list njegov odvjetnik Tomislav Barišić.

Kako smo neslužbeno doznali, Pavlović je prije dva tjedna izišao iz zatvora, a imao je već problema s dijabetesom zbog čega su mu bili amputirani prsti na nozi i tijekom putovanja za Sinj mu je i pozlilo. Pavlović je odbijao lijekove i došlo je do komplikacija i morala mu je biti amputirana noga za što je pristanak dala njegova kći, ali se u tijelu već razvila sepsa što je bilo kobno i njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo i preminuo je.

Kontroverzni kiropraktičar živio je više od dva desetljeća na svom imanju u Donjem Dragonošcu i često se sukobljavao sa svojim susjedima zbog čega je tamo intervenirala i policija, a bio je i zbog toga pritvaran. Posljednji put u zatvor je dospio početkom studenog prošle godine Pavlović, kada je bio prijavljen za ropstvo i nanošenje teških tjeleisnih ozljeda i bio je predan pritvorskom nadzorniku, a nakon toga mu je bio određen i istražni zatvor zbog toga što je već bio osuđivan.

"Okidač" za to pritvaranje bila je emisija "Provjereno" gdje je snimljeno da je nedaleko od svog imanja više mjeseci do 30. listopada prošle godine držao u rosptvu 60-godišnjaka na način da je svakodnevno dolazio do njegovog trošnog objekta u kojem skromno živi i prijetio mu da će snositi posljedice ako ne bude ispunjavao njegove zahtjeve, a što je oštećeni bespogovorno i u strahu i činio. Muškarac koji je živio u strahu od njegovih prijetnji i nasilja bio je teško ozlijeđen i bio je nakon Pavlovićeva uhićenja prevezen u bolnicu gdje mu je bila pružena sva liječnička pomoć.

Pavlović je široj javnosti bio poznat po skandaloznom i nasilnom ponašanju zbog kojeg je više puta završio u zatvoru, a stanovnici Donjeg Dragonošca živjeli su u strahu jer ih je svakodnevno snimao i zastrašivao.

Sam je sebe nazivao doktorom, tvrdio je da je kiropraktičar. Još je devedesetih počeo puniti novinske stupce i osvajati medijski prostor svojim takozvanim centriranjem. U Donjem Dragonošcu otvorio je 'Antin Hram zdravlja', a ljudi su masovno odlazili na 'liječenje' kod njega.

Često je u emisijama uživo znao udarati pacijente. A to je radio i na tim takozvanim liječenjima ako ga netko ne bi slušao. Razbijao je automobile, bio je 10 mjeseci u zatvoru jer je napao susjedu, pretukao je i susjeda, ali i župnika i zvonara jer se nisu pokorili njegovim naredbama, odnosno nisu priznali kako je on reinkarnacija Isusa Krista.

- Ja sam reinkarnacija Isusa Krista, Isus koji je došao. Bit ću predsjednik RH, tvrdio je.

Tada su mještani pisali peticiju, prikupili dvije tisuće potpisa i molili za pomoć. I prilikom zadnjih predsjedničkih izbora tvrdio je da će on biti predsjednik i na motor je stavio i registarsku pločicu 'Predsjednik Ante' i polijepio je po stupovima u Donjem Dragonošcu plakate na kojima se reklamirao kao predsjednik.

Posljednji dulji boravak u zatvoru od gotovo dvije godine priskrbio si je tako što je zlostavljao dječaka, tražio ga je da pokaže spolovilo. Sve je to objavio na svom YouTube kanalu.

Zaradio je 22 mjeseca zatvora, a uvjetnom kaznom bio je kažnjen i dječakov otac.

Novinarska ekipa "Provjerenog" posjetila je Pavlovića krajem 2019. godine u Donjem Dragonošcu.

- Samo taj dan sam išao kad je Sai Baba reko nema problema. Imao sam san - viziju, onda sam izašao, ne u gaćama, nego u ovoj košulji i pa evo bos. Hoćeš da se izujem da vidiš kako su mi otekle noge?, ispričao je Ante dok je skidao odjeću.

- I onda sam skinuo, neka vide, neka uslikaju. Vidi guza, to je bilo je*ote stani-pani. Ovo je sad mila majka. To je bilo kao u Mahatme Gandija. Hoćeš i prednju da skinem?, objašnjavao je Pavlović novinarskoj ekipi.

Nedavno je također bio uhićen. U službenoj dokumentaciji stoji kako je narušavao javni red i mir i vrijeđao osjećaje građana na način da je u donjem rublju držao spolovilo u ruci i šetao ulicom te zaustavljao osobe po cesti, vikao i galamio na njih te metalnim teleskopskim štapom udarao po vozilima u prolazu, pri čemu je oštetio vozilo čija je vlasnica zatražila intervenciju policije.

Uhićen je, odveden je na Prekršajni sud te pušten na slobodu. Ante Pavlović svojedobno je bio i svjedok ubojstva u jednom narodnjačkom lokalu u Dubravi devedesetih kad je ljubomorni mladić bacio bombu i ubio pjevačicu iz Bugarske, a te večeri lokalu se bio zatekao i Zdravko Mamić.

Osobno sam s Pavlovićem obavio nekoliko razgovora i intervjua, a jednom prigodom kada je bio došao na istražno ročište na zagrebački Županijski sud u pratnji svog tadašnjeg odvjetnika Mate Matića zbog toga što je ugrozio zdravlje jedne žene porađajući je u njezinoj kući, zaskočio me na hodniku i rekao: - Lezi, sad ću te centrirati!. Dovukao je komad kartona i polegao me na pod u dijelu sudskog hodnika i "centrirao".

Pavlović je bio incidentan i tijekom jednog suđenja u Općinskom sudu kad je svjedočeći o tužbi protiv novinara preskočio ogradu ispred sudskog vijeća i vikao po sudskom hodniku tako da ga je morala udaljiti pravosudna policija.

Na jedan razgovor sa mnom u odvjetnički ured Mate Matića došao je s grabljama i opisivao kako je bio uhićen na graničnom prijelazu od strane policije Republike Srpske kad je išao u svoje rodno selo i priveden u tamošnju policijsku postaju. O tretmanu tamošnje policije rekao je kako ga verbalno nisu vrijeđali, već da je dobio pokoji udarac i to je prokomentirao ovako: "Oni tuku, a ja pjevam....".

Pritom je donio pregršt diploma iz SAD kojima je dokazivao da je stekao zvanje kiropraktičara.

Posljednji ispraćaj kontroverznog kiropraktičara bit će u četvrtak u 13.20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:42