NASTAVAK PROSVJEDA

U Vukovarskoj županiji seljaci blokirali promet na tri punkta

'Ovo samo pokazuje da se ministar uplašio, a vjerujte mi i ima se čega plašiti, jer mi nećemo tako lako odustati kao neke naše kolege', rekao je Tomislav Pokrovac
Vinkovci, 100311.Kako su najavili seljaci pod vodstvom Tomislava Pokrovca danas su iza podne izasli na ceste u vukovarsko-srijemskoj zupaniji. Sa 30-ak traktora parkiranih u jednom kolnickom traku usporavaju promet na cesti Vinkovci Osijek. Policija naizmjenicno pusta promet jednim kolnickim trakom.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX

VINKOVCI - Seljaci Vukovarsko-srijemske županije okupljeni oko Pokrovčeva Sindikata hrvatskih seljaka u petak u podne blokirali su promet na tri punkta na koja su dan ranije izašli sa svojim traktorima. Na vinkovačkoj obilaznici kod Jarmine, u Ilači i Gradištu promet će biti blokiran do 14 sati , a onda će dati ministru poljoprivrede Petru Čobankoviću još dva sata da im odgovori na njihove zahtjeve.

- Ako se ne javi do 16 sati, ponovno idemo u blokadu prometa i ne odustajemo od svojih zahtjeva - rekao je Tomislav Pokrovac, koji se osvrnuo i na Čobankovićeve izjave kako s Pokrovcem nema o čemu pregovarati, „jer on ni nije poljoprivrednik,“ misleći na činjenicu da je Pokrovčev OPG registriran na njegovu suprugu.

- Pa što sam ja nego poljoprivrednik, ako je to obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo moje obitelji. Nisam ja čuvar državnog pečata. Neka, nema veze, ovo samo pokazuje da se ministar uplašio, a vjerujte mi i ima se čega plašiti, jer mi nećemo tako lako odustati kao neke naše kolege - poručio je Pokrovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 10:51