UBRZANJE OBNOVE

Tri inženjerske komore očekuju partnersku suradnju s novim ministrom graditeljstva

Tri inženjerske komore nadaju se da će njegovim izborom za ministra biti postavljena stručna osoba s iskustvom u projektiranju

Ivan Paladina

 Damir Krajač/Cropix

Komore inženjera građevinarstva, strojarstva i elektrotehnike poduprle su prijedlog da Ivan Paladina bude novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, a očekuju partnersku suradnju, poglavito kako bi se ubrzala obnova potresom uništenih objekata.

Hrvatska komora inženjera građevinarstva, Hrvatska komora inženjera strojarstva i Hrvatska komora inženjera elektrotehnike podupiru prijedlog da Ivan Paladina bude novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te očekuju partnersku suradnju s novim ministrom, priopćeno je u utorak u zajedničkom priopćenju.

Tri inženjerske komore nadaju se da će njegovim izborom za ministra biti postavljena stručna osoba s iskustvom u projektiranju i upravljanju na području graditeljstva.

Pred novim ministrom je zahtjevan zadatak - znatno ubrzanje obnove. Njegov rad strukovne komore vrednovat će prema rezultatima koje postigne u budućem razdoblju, poručeno je.

Te tri inženjerske komore očekuju da će s novim ministrom uspostaviti partnerski odnos i suradnju, poglavito kako bi se ubrzala obnova potresom uništenih objekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 01:15