SLIJEDE KAZNE

'TKO JOŠ JEDNOM 'REZERVIRA' PLAŽU, PLATIT ĆE 2000 KUNA' Načelnik dalmatinskog mjesta poslao zadnje upozorenje 'okupatorima' s ručnicima

 
Ručnici na plaži
 Ivo Ravlic / CROPIX

Načelnik općine Tribunj Marko Grubelić prošlog je mjeseca odlučio stati na kraj bahatim turistima koji ostavljaju svoje stvari u hladovini mjesnih plaža, onemogućujući ostalima da koriste dijelove plaže koji nisu uz samo more ili na jarkom suncu. Prije tri tjedna je odnio sve ručnike, ležaljke i napuhance s plaže i uredno ih složio ispred zgrade Općine, piše Slobodna Dalmacija.

- Svi koji se ipak do kraja dana zažele svojih napuštenih stvari iz hladovine plaže Bristak, mogu ih pronaći u dvorištu općinske zgrade na adresi Zamalin 22. Ne ostavljate svoje stvari po plažama na način da si rezervirate mjesto jer sljedeći put kad ih tako ostavite, idu direkt na odlagalište. Dodatno, nakon što smo maknuli napuštene ručnike i ležaljke nekoliko ljudi s djecom koji su došli rano na plažu, a nisu imali mjesta u hladovini, tamo su se i premjestili - poručio je Grubelić.

Činilo se da taj potez ima učinka jer je danima nakon toga bilo zamjetno manje 'čuvara mjesta' na plaži. No, efekt njegove akcije je počeo slabiti, turisti su se vratili svojoj bahatoj praksi, pa je načelnik danas opet krenuo u akciju 'čišćenja'. Ponovno je uredno posložio stvari ispred Općine, ali planira uvesti i novčane kazne za nemarne turiste.

Naime, ovo je bio posljednji put da turisti mogu dobiti natrag svoje stvari besplatno. Već sljedećeg puta morat će platiti od 500 do 2000 kuna, koliko propisuje Odluka o komunalnom redu Općine Tribunj za ostavljanje stvari na prirodnim i uređenim plažama. Grubelić je ovo upozorenje objavio i na Facebooku.

“Prema već poznatoj proceduri, stvari možete pokupiti u dvorištu općinske zgrade. Međutim, naglasili bi jedan ‘novitet’. Još samo ovaj put možete svoje stvari dobiti natrag – besplatno. Od sljedećeg puta ćete morati potpisati preuzimanje stvari te dati svoje osobne podatke kako bismo Vam mogli na kućnu adresu poslati uplatnicu s novčanom kaznom”, poručio je na Facebooku turistima Grubelić, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:38