SKORO GOTOVO!

‘Svemirski brod‘ zapadno od Zagreba: ‘Neće sve stati unutra, morat ćemo još graditi‘

Prva faza izgradnje kampusa bi trebala biti gotova na vrijeme do kraja, poručio je na Facebooku

Rimčev kampus u Svetoj Nedelji

 Facebook/Mate Rimac

Poduzetnik Mate Rimac pohvalio se na Facebooku napretkom izgradnje novog kampusa u Svetoj Nedelji.

- Krov je gotov, trafostanica od 40 MW skoro je završena. Prva faza izgradnje kampusa bi trebala biti gotova na vrijeme do kraja godina, a prve proizvodne linije idu ubrzo nakon toga. Prostor u kampusu je već raspodijeljen (zapravo, igramo Tetris kako bismo uspjeli sve ugurati) tako da već radimo na dodatnim objektima slične veličine ili čak veći, izvijestio je Mate Rimac na Facebooku.

Kampus vrijedan 200 milijuna eura nalazi se u Svetoj Nedelji. Kako je ranije Rimac najavio, u ogromnom kompleksu trebalo bi raditi 2.500 ljudi. Početkom prošle jeseni Rimac se pohvalio da sve gradi bez kune kredita ili EU poticaja.

Kada bude dovršen, Rimac Kampus će biti sjedište tvrtki Bugatti Rimac i Rimac Technology te jedan od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Europi, ne samo u automobilskoj industriji, priopćili su ranije iz tvrtke.

Kako je Jutarnji već pisao, novi kompleks omogućit će tvrtki povećanje razvojnih i proizvodnih kapaciteta od maloserijskih projekata, koji su donedavno bili dominantni posao tvrtke, do velikoserijske proizvodnje sustava električnih pogona, baterijskih sustava i ostale tehnologije, razvijene za globalne automobilske tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:55