VELIKI PROPUST

Stručno vijeće KBC-a Split jednoglasno podržalo ravnatelja Meštrovića, traže da Upravno vijeće ne prihvati njegovu ostavku

Julije Meštrović
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

U KBC-u Split u utorak je održana hitna sjednica Stručnog vijeća na kojoj je dana jednoglasna podrška ravnatelju Juliju Meštroviću, a Upravnom vijeću je predloženo da ne prihvati ostavku ravnatelja, piše N1.

Julije Meštrović dao je ostavku nakon što se utvrdilo da je došlo do zamjene identiteta dviju pacijentica liječenih u KBC-u Split, od kojih je jedna preminula.

Zamjena identiteta pacijentica dogodila se još u travnju kad su djelatnici te bolnice prilikom zaprimanja u zdravstvenu ustanovu zamijenili identitet dviju starijih i dementnih osoba iz dva privatna doma za starije i nemoćne osobe u Seget Vranjici i Dicmu.

Jedna od njih bila je pozitivna na koronavirus i bila je u ponedjeljak vraćena u dom, no kad su je tamo doveli sanitetom, utvrđeno je da to nije njihova korisnica. Druga štićenica je sredinom travnja preminula te je pokopana u Grudama, a u ponedjeljak se otkrilo da je pokopana pod drugim identitetom.

Čim je ravnatelj Meštrović to doznao, otišao je u Seget Vranjicu do obitelji, koja je čekala povratak njihove majke i bake u dom, te im izrazio žaljenje i sućut, dok je drugu obitelj kontaktirao njegov zamjenik, piše N1.

Odmah nakon toga o svemu je obavijestio ministra Vilija Beroša, potom pokrenuo unutarnji nadzor i podnio ostavku o kojoj će odlučivati Upravno vijeće KBC-a Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:54