OGLASIO SE I MINISTAR

ŠTROMAR O SLUČAJU KORUPCIJE U NJEGOVOM MINISTARSTVU 'Ništa nisam znao i ne bi bilo dobro za državu da sam imao informacije od DORH-a'

Predrag Štromar
 Luka Gerlanc / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao je u Zadru da daje punu potporu tijelima koja istražuju slučaj korupcije u njegovu ministarstvu te da će - kad dobiju sve informacije - to iznijeti u javnost, piše N1.

Na novinarsko pitanje hoće li privođenja otvoriti Pandorinu kutiju budući da je Josip Bienenfeld načelnik Sektora za pravne poslove u ministarstvu te planira li otvoriti internu istragu i je li imao saznanja o tim događajima, ministar Štromar je odgovorio:

- Ministarstvo i dalje radi, Sektor za pravne poslove bio je dio našeg ministarstva, i dalje je dio našeg ministarstva, imamo odlične stručnjake i radit ćemo i dalje kao što smo i do sada, kvalitetno i dobro. Mi surađujemo s tijelima i - kad dobijemo dovoljno informacija - donijet ćemo odluke o daljnjim postupcima. Nisam imao nikakvih saznanja i ne bi bilo nikako dobro za ovu državu da sam imao nekakve informacije od, recimo, DORH-a. - rekao je Štromar.

Podsjetimo, policija i USKOK su u ponedjeljak navečer zbog suknji u koruptivne radnje uhitili načelnika Samostalnog sektora za pravne poslove u Ministarstvu, Josipa Bienenfelda. Zajedno s njime uhićen je pomoćnik direktora Sektora razvoja i investicija u Janafu Željko Korica, koji je prije radio kao inspektor u spomenutome ministarstvu, a osumnjičeni su i poduzetnici Borislav Bašić i Zoran Sikirica, koji je jedan od bivših čelnika Hypo banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 02:14