ALKARI NEZADOVOLJNI

Stožer odredio uvjete održavanja Sinjske alke: Upola manje gledatelja, oni bez covid potvrde plaćat će test

Na alkarskim tribinama, čiji je kapacitet 5200 gledatelja, bit će dopušteno korištenje samo 2500 stolaca
 Božidar Vukičević/CROPIX

Unatoč povoljnoj epidemiološkoj situaciji kad je u pitanju broj novooboljelih od covida-19, neće se ostvariti nade Viteškog alkarskog društva i cijelog alkarskog kraja da će se 306. Sinjska alka u nedjelju 8. kolovoza održati pred prepunim gledalištem.

Na alkarskim tribinama, čiji je kapacitet 5200 gledatelja, bit će dopušteno korištenje samo 2500 stolaca. To stoji u obavijesti koju su u ponedjeljak poslijepodne uputili iz Viteškog alkarskog društva, piše Slobodna Dalmacija.

U obavijesti se navodi: Ovogodišnja 306. Sinjska alka odvija se uz dopuštenje Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u skladu sa sljedećim epidemiološkim okvirom:

- Svi sudionici alkarskih svečanosti (Bara, Čoja, Alka), organizatori, službe koje sudjeluju u manifestaciji i gledatelji trebaju imati EU digitalne COVID potvrde ili negativan nalaz brzog antigenskog testa star do 48 sati ili negativan nalaz PCR testa star do 72 sata

- Na ulazu na trkalište gledatelji će uz ulaznicu i gore spomenuto trebati predočiti i identifikacijski dokument

- Djeca do 12 godina nisu obvezna zadovoljiti spomenute mjere

- Punktovi za brzo antigensko testiranje bit će organizirani na sljedećim lokacijama: 1. punkt - prostorije Viteškog alkarskog društva Sinj, Šetalište Alojzija Stepinca 2, Sinj (ispod crkve) 2. punkt - Dom mladih, Ulica alaj-čauša Frane Bareze Šore 1, Sinj 3. punkt - Osnovna škola fra Pavla Vučkovića, Alkarsko trkalište bb, Sinj, cijena testova na ovim punktovima je 70,00 kuna 4. punkt - Stadion Nogometnog kluba Junak, Put Šumarije 16, Sinj - 5. punkt Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, cijena testiranja na ova dva punkta je 100,00 kuna. Radno vrijeme punktova je u petak, 6., i subotu, 7. kolovoza 2021. od 9 do 18 sati te u nedjelju, 8. kolovoza 2021., od 9 do 16 sati.

S obzirom na to da se 306. alkarske svečanosti odvijaju u skladu s odobrenim epidemiološkim okvirom, reduciran je broj gledatelja, tako da je kapacitet tribina sveden na 2500 sjedećih mjesta. U skladu s tim odredbama održat će se Bara, Čoja i Alka. Ulaznice za Baru i Čoju su besplatne i moći će se preuzeti u predvorju Muzeja Sinjske alke od srijede, 4., do petka 6. kolovoza 2021. od 9 do 19 sati i u subotu, 7. kolovoza 2021., od 9 do 17 sati, najviše pet po osobi. Ulaznice nisu numerirane, ali su označene po sektorima, pa molimo da se gledatelji toga pridržavaju. Obavijest o mogućoj prodaji ulaznica za Alku uputit ćemo 5. kolovoza 2021., nakon analize liste sponzora i gostiju, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 09:09