NOVI KRUG PREGOVORA

Sindikati dobili korigiranu Vladinu ponudu: ‘Financijski je možda i teža od naših zahtjeva‘

Lončar je podsjetio da je njihov prijedlog za povećanje osnovice plaće bio 4 plus 2 posto uz inflatorni dodatak od 1250 kuna
 Damir Krajac/Cropix

Predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar izjavio je u utorak nakon novog kruga pregovora sa Vladom o povećanju osnovice plaća da su dobili novu Vladinu ponudu koja je i "financijski teža" od njihovih zahtjeva, no prvo je trebaju razmotriti sindikalna tijela.

Ponuda je možda i "teža" od naše, ali nismo mogli dati mišljenje o njoj, već ćemo je iznijeti sindikalnim tijelima idući tjedan i u utorak iznijeti stav o tome, rekao je Lončar ne želeći iznositi pojedinosti nakon četvrtog pregovaračkog sastanka o povećanju osnovice plaće u državnim službama.

Lončar je podsjetio da je njihov prijedlog za povećanje osnovice plaće bio 4 plus 2 posto uz inflatorni dodatak od 1250 kuna.

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić rekao je kako je Vladina strana umjesto prihvaćanja sindikalnog prijedloga ponudila korigiranu ponudu koju će iznijeti sindikalnim tijelima i članstvu.

Čini nam se nešto povoljnija, no pričekat ćemo završetak pregovaračkog sastanka javnih službi kako ne bi došlo do kolizije između sindikata, rekao je Jagić.

"Nećemo žuriti i sve što eventualno ispregovaraju i postignu sindikati javnih službi oko povećanja osnovice plaća odnosit će se i na državne službe. Postoje rokovi koji se moraju poštivati, a vjerujem da će se nešto više znati nakon sastanka s predstavnicima sindikata javnih službi", dodao je Jagić.

Sindikati javnih službi, čiji je sastanak s predstavnicima Vlade, uslijedio nakon ovog sa državnim službama, najavili su da će odbiti Vladinu ponudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:10