MIHOVIL MIOKOVIĆ

Šef Studentskog zbora zatražio ispisnicu iz HDZ-a: ‘Spremno ću čekati poziv za ponovnim učlanjenjem‘

Ranije rijekom dana Mladež HDZ-a najavila je pokretanje stegovnog postupka vezanog uz daljnje članstvo Miokovića u stranci
Mihovil Mioković
 Studentski Zbor Sveučilišta U Zagrebu

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković, čiji su rastrošni financijski potezi ovih dana u fokusu javnosti, zatražio je da ga se ispiše iz HDZ-a, čiji je član.

Podsjetimo, ranije rijekom dana Mladež HDZ-a najavila je pokretanje stegovnog postupka vezanog uz daljnje članstvo Miokovića u stranci, a njegov je opoziv zatražio i Studentski zbor.

Nakon svega, Mioković je HDZ-u poslao dopis u kojem je tražio ispis, a ispod ga prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

s obzirom na sva medijska izlaganja odlučio sam podnijet zahtjev za ispisom iz članstva Hrvatske demokratske zajednice jer ne želim biti dodatni teret stranci.

Osjećam se slobodno napomenuti nekoliko stvari:

1) Osjećam se u potpunosti neopterećeno, olakšano i nadasve zadovoljno što sam odlučno postupio prikazati maksimalnu financijsku transparentnost i kada bih opet imao priliku, ne bih ništa mijenjao.

2) Smatram kako su optužbe mojih kolega u potpunosti neopravdane i spreman sam snositi posljedice za svoje odluke.

3) Prije nego li sam obznanio kandidaturu za predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu prošle godine, podnio sam ostavku na mjestu predsjednika Mladeži HDZ-a Sisak, upravo iz razloga kako ne bih štetio stranci na lokalnoj razini.

4) Hrvatska demokratska zajednica je bila, ostala i ostat će moja jedina stranka.

Sa sigurnošću tvrdim kako je HDZ organizacija koja cijeni transparentnost i najozbiljnija organizacija u Hrvatskoj. Spremno ću čekati poziv za ponovnim učlanjenjem u stranku, ako do njega ikada dođe. Želim stranci svu sreću u daljnjem radu i još puno pobjeda u nadolazećim izborima.

S poštovanjem,

Mihovil Mioković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:10