POLITIČKI TAJNIK HDZ-A

Sanader: ‘Milanović radi politički udar na Vladu. Nervozan je, sve se promijenilo nakon afere Janaf‘

‘Od 2000. ovo je prvi put da predsjednik radi politički udar na Vladu i pokušaj smjene Vlade i to na temelju zviždačice ili zviždaljke, kako su je neki zvali‘

Ante Sanader

 Nikola Vilic/Cropix

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader reagirao je u utorak popodne na današnju izjavu predsjednika Zorana Milanovića.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović danas je, nakon što je obišao izložbu “Kopač” u Meštrovićevom paviljonu, dao izjavu u kojoj je među ostalim napao HDZ.

“Ja sam hrvatski predsjednik i ovo što sam rekao – iza toga stojim. A hrvatska sramota, predvođena korumpiranim Plenkovićem, Banožićem – to je hrvatski problem”, rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na navode zviždačice Maje Đerek za koje je rekao: “Ti navodi su nešto čemu treba posvetiti pažnju i vidjeti tko tu govori istinu. Ako je pola onoga što je rekla istina, to je razlog za pad Vlade”, rekao je Milanović.

Popodne se javnosti obratio Ante Sanader.

“To je nezapamćeno u hrvatskoj povijesti kad se govori o hrvatskom predsjedniku. Pozvao je policiju da se riješi stvar s Frkom-Petešićem, znači direktan pritisak na institucije. Milanović je postao takav nakon afere Janaf, je li se nešto u toj aferi dogodilo da se veže uz njega, to je interesantno pitanje. Isto tako one konzultantske usluge od dva milijuna kuna, od koga se dobilo dva milijuna, je li to bila korupcija? Je li to s onim putom u Albanijom bio okidač?

Imamo pravo na odgovor je li to razlog današnje nervoze, a posebno što Milanović Hrvatsku svađa sa svima, danas s britanskim ministrom obrane. Jučer kljucanje i prozivanje za fašizam Austrije, pa Mađarske, svađanje Hrvatske sa svima. Ta pitanja nas zanimaju, a i hrvatsku javnost”, rekao je Sanader, prenosi N1 i dodao:

“Od afere Janaf se sve promijenilo, do tad je bila normalna suradnja. I to ne samo u Hrvatskoj, nego i na međunarodnom nivou. Mislim da bi to bio zanimljiv odgovor. Da ne govorimo o prošlosti i stanovima, kredit koji je dobio… Želimo da se to razotkrije.”

“Od 2000. ovo je prvi put da predsjednik radi politički udar na Vladu i pokušaj smjene Vlade i to na temelju zviždačice ili zviždaljke, kako su je neki zvali”, istaknuo je.

Plenković je bar osoba koja je sveprisutna u medijima i koji je na raspologanju, dodao je. “Ako imate informaciju da je Jandroković tražio nešto protuzakonito, iznesite to”, zaključio je Sanader.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:27