ZNAK ZAHVALNOSTI

Riječka nadbiskupija darovala riječkom KBC-u 150 tisuća kuna za kupnju dva defibrilatora

Donaciju je ravnatelju KBC-a Rijeka uručio riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić

Djelanici KBC Rijeka

 Matija Djanjesic/Cropix

Riječka nadbiskupija darovala je Kliničkom bolničkom centru Rijeka 150 tisuća kuna za kupovinu dva defibrilatora, a njihovo svečano uručenje održano je u ponedjeljak.

Donaciju je ravnatelju KBC-a Rijeka uručio riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, koji je tom prigodom istaknuo da je riječ o materijalnom znaku zahvalnosti za sve učinjeno tijekom pandemije.

"Ovaj čin primjer je na koji način Riječka nadbiskupija želi biti prisutna u društvu, pokazati socijalnu osviještenost te brinuti za najslabije, u ovom slučaju bolesnike", naglasio je nadbiskup Uzinić, dodavši da liječnici pomažu ljudima na fizičkoj razini, a svećenici na duhovnoj.

Oprema će se koristiti za oživljavanje najtežih bolesnika na Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu Sušak, odnosno na endoskopiji Klinike za internu medicinu, na riječkom lokalitetu, rekao je ravnatelj Alen Ružić.

U kraćem razgovoru nadbiskup Uzinić i ravnatelj Ružić izrazili su zadovoljstvo uspješnom suradnjom na zajedničkim projektima poput Hospicija, ali i spremnost za nove zajedničke projekte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:41