ZAMJENA

PROMJENE U SABORSKIM KLUPAMA Mostov šef kluba ipak odlazi iz parlamenta, na njegovo mjesto dolazi bivša Tolušićeva zamjenica

 Facebook

Sonja Čikotić nova je zastupnica Mosta u Saboru, priopćili su iz stranke. Ona dolazi na mjesto Miroslava Šimića koji se vraća u Osijek kako bi radio u privatnom sektoru.

Čikotić je, inače, u vladi Tihomira Oreškovića bila zamjenica Tomislavu Tolušiću, tada ministra regionalnog razvoja i fondova, a prije toga radila je kao savjetnica u Ministarstvu uprave. Udana je za Antu Čikotića, bivšeg Mostovog državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

- Drago mi je što ću svoje znanje moći upotrijebiti za dobrobit građana kroz saborske dužnosti. Most je opcija koja prepoznaje važnost konkretnih poboljšanja i promjena, kojima država mora pokrenuti naše ljude na ostanak u domovini. Nadam se da ću svojim radom postići bolje životne uvjete za brojne ljude, posebno mlade koji su motivirani ovdje ostvariti svoje ambicije. Svakako želim da Slavonija, iz koje potječem, dobije potporu koju zaslužuje, a ne samo obećanja o projektima koja se nikada ne ostvare - izjavila je Sonja Čikotić.

S druge strane, Miroslav Šimić od 1. travnja stavlja svoj saborski mandat u mirovanje i odlazi raditi u osječkoj tvrtki Karolina. Inače, o odlasku Šimića već neko vrijeme se špekuliralo. Već u studenom prošle godine najavio je da odlazi iz Sabora, ali njegova odluka bila je 'na snazi' samo kraće vrijeme. Naime, uslijed turbulencija u Mostu nakon odlaska Vlahe Orepića, Šimić je odlučio ipak ostati još neko vrijeme u parlamentu i voditi klub zastupnika.

Ipak, četiri mjeseca kasnije Šimić odlazi iz Sabora, ali ne i iz politike.

- Kao što sam najavio, od 1. travnja stavljam svoj saborski mandat u mirovanje, zbog obaveza u osječkoj tvrtki Karolina, no ostajem potpredsjednik Mosta i aktivno ću djelovati u osječkoj, odnosno slavonskoj organizaciji. Predsjedništvo Mosta odlučilo je da će me u Saboru zamijeniti Sonja Čikotić, koja je bila druga na listi Mosta u IV. izbornoj jedinici i osvojila najviše preferencijalnih glasova. Siguran sam da će na temelju svog iskustva u privatnom i u javnom sektoru vrlo dobro snaći u novoj ulozi - izjavio je Miroslav Šimić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 04:44