STANJE NA CESTAMA

Prometna nesreća na autocesti A1 između Karlovca i Novigrada: HAK izdao dodatna upozorenja

Zbog veće količine vode koja se ponegdje zadržala na kolniku potrebno je voziti opreznije

HAK - stanje na cestama

 HAK

HAK izvještava o izvanrednim prometnim događajima u subotu, 1. lipnja. Na autocesti A1, na 49+000 kilometru između čvora Karlovac i čvora Novigrad na kolniku u smjeru Dubrovnika, dogodila se prometna nesreća. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Također, pas je uočen na autocesti A3 na 250+000 km između čvora Babina Greda i čvora Velika Kopanica u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Drugi pas je uočen na autocesti A1 između odmorišta Zir i odmorišta Jadova u smjeru Zagreba. Vozi se također uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog veće količine vode koja se ponegdje zadržala na kolniku potrebno je voziti opreznije. Veća je opasnost od odrona na cestama u gorju te duž Jadranske magistrale (DC8).

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste:

  • na otoku Krku županijska cesta Krk-Vrh (ŽC5106) u naselju Salatić;
  • županijska cesta Popovača-Gornja Garešnica (ŽC3131) u mjestu Podgarić te u Gornjoj Garešnici kod mosta prema Novom Selu.

Zbog odrona na državnoj cesti Porozina-Cres (DC100) između mjesta Predošćica i Vodice vozi se jednim prometnim trakom, naizmjence.

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama te u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 13:56