STOŽER CZ OBROVCA

Prijavljuju se i zbrajaju štete nastale tijekom poplave, Gradska knjižnica i Dom kulture ne rade do daljnjeg

U sljedećim danima uklonit će se vreće s pijeskom i deponirati u neposrednoj blizini Grada Obrovca, priopćeno je

Poplava u Obrovcu

 Luka Gerlanc/CROPIX

Štete nastale u nedavnoj poplavi na području Obrovca još se prijavljuju, a zasad su utvrđene na 10 obiteljskih kuća, 7 stanova, 10 javnih i 45 poslovnih objekata te na pojedinim prometnicama, mostovima i poljoprivrednim površinama, izvijestio je u četvrtak obrovački Stožer Civilne zaštite.

Obavljeno je mehaničko čišćenje poplavljenih objekata, organiziran je odvoz poplavom uništenog namještaja, napravljene su dezinsekcija i dezinfekcija poplavljenih prostora te osigurana opskrba pitkom vodom i dostava živežnih namirnica.

Od 19. svibnja stavljene su u funkciju osnovna i srednja škola te dječji vrtić. Do daljnjeg nisu u funkciji Gradska knjižnica i Dom kulture. U tijeku je prikupljanje podataka o nastaloj materijalnoj šteti koju oštećenici mogu prijaviti u prostorijama gradske uprave, navodi se u priopćenju.

U sljedećim danima uklonit će se vreće s pijeskom i deponirati u neposrednoj blizini Grada Obrovca, stoji u priopćenju obrovačkog Stožera.

Na sjednici Stožera Civilne zaštite Grada Obrovca predložene su smjernice za dugoročno rješenje mogućih poplava uslijed visokih vodostaja Zrmanje.

Jedna od mogućih mjera je odmuljivanje akumulacijskog jezera Razovac koje će započeti već u lipnju. Predlaže se razmatranje mogućnosti postavljanja mobilnih brana na postojeći zaštitni zid na lijevoj obali nizvodno od mosta, kao i građevinskih mjera i rekonstrukcija zaštitnih obalnih zidova.

Za odmuljivanja rijeke Zrmanje, Hrvatske vode izradile su geodetski snimak, nakon čega slijedi izrada projektne dokumentacije, priopćeno je iz Stožera Civilne zaštite Grada Obrovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 23:30