GLASUJTE U ANKETI

Poredajte najjače političke bisere u postizbornoj drami: Od Penavinih ‘amputacija‘ do Milovine promjene spola

Teško ih je bilo svesti na samo 10, ali negdje smo se morali zaustaviti...

Andrej Plenković, Ivan Penava, Zoran Milanović

 Ilustracija: Vesna Veselić//

Tjedan dana je prošlo od parlamentarnih izbora, a svojevrsna pat-pozicija i postizborna nervoza u utrci za većinom u Saboru proizvela je i neke monumentalne "bisere" koji će svakako naći svoje mjesto u hrvatskim političkim analima.

U želji da ih arhiviramo, izabrali smo 10 najjačih u ovih tjedan dana - a mogli smo bar još toliko. Pomozite nam naći najbizarniji.

Nakon što je cijelu kampanju gradio na povratku Velikog vođe Milanovića, Grbin ga se nonšalantno odrekao u jednoj rečenici "kao braća Josipa". Saznali smo i da famozna krava Milova ima penis i živi na zapuštenoj farmi. Presica predsjednika DP-a, Ivana Penave, postala je kultna preko noći s obzirom na činjenicu da se Penava "amputirao" iz hrvatskog vokabulara. Kako zaboraviti "cringe fest" u izbornom stožeru Rijeke pravde gdje je Grbin pozvao anonimnog "Krešu" da muzikom razbije porazne rezultate? "Mogu sa svima, neću s desnicom, razgovarat ću i s desnima, neću s HDZ-om, može SDP, evo 11 uvjeta!", sve ovo uspio je u manje od 24 sata izgovoriti Dario Zurovec.

Dok se Zurovec sastavljao sa sobom, Plenković je ustvrdio da će "Vladu sastaviti iz dišpeta". Jedinstvena politička sinkopa opteretila je Stipu Mlinarića Ćipu. Nakon što je u intervjuu uživo pozvao novinare da mu pronađu izjavu gdje je rekao da je Plenković lopov, napravili smo mu uslugu - a Ćipe nam je potragu maksimalno olakšao. Video s izjavom Ćipe je sam objavio. Na Facebook profilu. Sva postizborna drama, utrka za većinom, politički pregovori - pa shodno tome - i ova anketa, suvišni su - iz perspektive Karoline Vidović Krišto. Netko joj je dojavio da su izbori namješteni i da je pokradena.

A koliko su vama ovi biseri pokrali energije u zadnjih tjedan dana? Ljubazno vas molimo, poredajte ih od najjačeg do najslabijeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:04