‘PLAVA NOĆ‘

Policijska opsada Imotskog zbog Dinama: Bilo je i prijetnji, a na kraju su se tamo pojavili i torcidaši!?

"Plava noć" je na koncu održana, i to bez ikakvog incidenta

Navijači zagrebačkog kluba iz Imotske krajine okupili su se u Ričicama

 ‘plava Noć‘/

Tresla su se brda i dizale tenzije zbog činjenice da će Dinamovi navijači u Imotskoj krajini pokušati organizirati prvu "Plavu noć" u čast svoga nogometnog ljubimca.

Treba priznati da je bilo prijetnji i dobacivanja, na kraju se uplela u cijelu priču i policija. "Plava noć" je održana, i to bez ikakvog incidenta.

Dapače, kako doznaje Slobodna Dalmacija od organizatora, među gostima je bilo i nekoliko pripadnika imotske Torcide. Kulturno, dostojanstveno i prijateljski pokazali su toleranciju i zajedništvo.

"Plava noć" održana je u restoranu "Leonardo" u Ričicama, a cijeli tijek organizacije pratili su djelatnici Postaje granične policije Imotski. Neslužbeno se doznaje da je cijelom operacijom, što u odori, što u civilu, izričitim dogovorom iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, osobno rukovodio Tihomir Nenadić, načelnik postaje. A bilo ih je poprilično...

image

Navijači zagrebačkog kluba iz Imotske krajine okupili su se u Ričicama

‘plava Noć‘/

- Moram priznati da mi je srce puno od radosti, ne zato što smo sve skupa vrhunski organizirali, već i zbog toga što su našu prvu "Plavu noć" svojim prisustvom oplemenili članovi nove Dinamove Uprave, ali i nekoliko naših prijatelja iz imotske Torcide.

Bilo nas je više od 280 navijača i ljubitelja Dinama iz Imotske krajine i okolnih mjesta. Bilo je Dinamovih dresova, pjesme, bilo je iznenađujuće i podosta navijačica. Otvorili smo prvu "Plavu noć" intoniranjem Lijepe naše, minutom šutnje za sve naše branitelje, uputili smo pozdravne riječi svim našim gostima.

Imali smo u tomboli gotovo 50 nagrada koje su nam donirali što naši ljudi, što Dinamo i njegovi veterani. Za samo dva i pol eura jedan naš Imoćanin dao je na osam dana svoju lijepu kuću za odmor na korištenje dobitniku, drugi je za istu cijenu u svoj restoran na večeru pozvao čak dvadeset ljudi.

Iznimno su nam dragi suveniri koje su nam poslali veterani Dinama. Silno sam zahvalan mojim ljudima u organizaciji "Plave noći" koji su dozvolili da im spomenem ime, a to su Frane Čelan, Ante Dogan, Ante Maršić i Marijo Karin.

Zahvalani smo djelatnicima Postaje granične policije koji su s visokom profesionalnošću do u detalje pripremili, a onda i realizirali svoj program oko osiguranja. Mi smo imali i svoje redare, ali, vjerujte, sve je teklo i prošlo u najboljem redu.

Uostalom, tako i treba biti, jer nas uskoro očekuje nastup naše nogometne reprezentacije u Njemačkoj na Europskom prvenstvu, gdje će i dinamovci i hajdukovci uz sve naše navijače navijati za reprezentaciju svoje domovine - kazao je Žarko Grabovac, glavni organizator događaja.

Treba napomenuti da je Dinamo na obilježavanje prve "Plave noći" u Imotskoj krajini poslao izuzetno jaku službenu ekipu u kojoj su bili članovi Uprave Zrinko Hržić, Zvonimir Malenica, Imoćanin Marijan Pojatina i Ante Mislav Omazić, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 17:52