PREMIJER U SPLITU

Plenković o Stephenu Bartulici: ‘Svatko odgovara za sebe. Prijetnje smrću? Neka policija to ispita...‘

Premijer je komentirao i odlazak Julija Mešztovića s mjesta ravnatelja splitskog KBC-a

 Andrej Plenković

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Andrej Plenković nalazi se u Splitu na svečanosti u povodu Dana Sveučilišta gdje je održao govor, a nakon toga je stao pred novinare.

"Čestitke rektoru, prorektoru, dekanima, studentima, laureatima na 50 godina rada Sveučilišta u Splitu koje je iznimno važno za naš razvoj i za naše rezultate. Veselim se uspjesima studenata u njihovim karijerama", rekao je.

Nakon uvodnih riječi uslijedila su pitanja novinara, a prvo se ticalo izbora ustavnih sudaca.

"Jučer je bio sastanak saborskog Odbora za Ustav. Oni će raspisati poziv. Pretpostavljam da je rok 30 dana i u tom će se roku voditi konzultacije i vjerujem da će se novi suci izabrati na početku jesenske sjednice Hrvatskog sabora", odgovorio je.

Osvrnuo se i na odlazak Julija Meštrovića s mjesta ravnatelja splitskog KBC-a.

"Ne znam ništa o tome. Koliko shvaćam, to je njegova odluka. Ako je točna informacija da on ima uvjete za mirovinu, njegova je odluka vezana isključivo za to. Nema nikakvih pritisaka. Vidjeli smo se dosta puta i sjajno smo surađivali, ulagali i pomagali KBC-u", rekao je, piše Dnevnik.hr.

Upitan je i o slučaju Stephena Bartulice i njegovoj imovinskoj kartici.

"Ne znam ništa o tim detaljima vezanim za njega. Svatko odgovara za sebe", rekao je te ustvrdio da je na policiji da ispita prijetnje smrću protiv njega.

Komentirao je i nadolazeće Europsko prvenstvo u nogometu.

"S obzirom na rezultate koji su ostvarili, vjerujem da su najbolji igrači u top formi. Svima bi bilo drago da se, s obzirom na rezultate na drugim prvenstvima, ostvari velik rezultat i na Europskom prvenstvu", ustvrdio je te otkrio da mu je najdraža navijačka pjesma "Igraj moja Hrvatska".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 13:28