ODGOVOR PULJKU

Plenković i Butković izveli mali igrokaz na Vladi; Premijer: Radimo li mi dobro za Split?, ministar: Apsolutno!

Premijer Andrej Plenković uzvratio je nakritike koje je Vladi posljednjih dana upućivao gradonačelnik Puljak

Sjednica Vlade

 Dragan Matic/Cropix

Na današnjoj sjednici Vlade ministar Oleg Butković i premijer Andrej Plenković izveli su maleni igrokaz oko prijedloga Odluke o dodjeli koncesije za korištenje pomorskog dobra u splitskoj uvali Žnjan, čime su reagirali na kritike splitskog gradonačelnika.

- Vi imate puno točaka danas, evo jedne i oko koje je gradonačelnik Splita (Ivica Puljak, nap.a.) nešto gunđao. Molim vas da nam predložite prijedlog Odluke o koncesiji za korištenje Žnjana u Splitu - rekao je Plenković.

Butković je rekao kako se slaže s Plenkovićevim uvodom te je dodao da se u uvali Žnjan sukladno stručnoj procjeni daje koncesija trgovačkom društvu Žnjan d.o.o.

- Pristigle su tri ponude. Površina pomorskog dobra je 218.392 metra kvadratna na koncesiju od 40 godina. Visina iznosa stalnog dijela je 5 kuna po metru kvadratnom godišnje, oko 1,1 milijun kuna godišnje, a stalni dio nakon 10 godina povećava se se za pola kuna po kvadratu. Ukupno 56 milijuna kuna. Ponuđeni iznos promjenjivog dijela prihoda iznosi 3,3 posto, povećavat će se na pet posto. Za vrijeme trajanja koncesije to je 34 milijuna kuna. Ulaganje iznosi više od 200 milijuna kuna, među kojima je i ulaganje u zaštitu okoliša - rekao je Butković.

- Je li bilo tu nekih usporavanja - pitao je Plenković.

- Ne, mi smo otvorili ponude, međuresorno povjerenstvo je radilo na njima, morali smo čekati mišljenja drugih ministarstava. Od trenutka kad je ušlo u zgradu Vlade prošlo je ne više od deset dana.

- To onda znači da je postignuće bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare (HDZ), koji je to sve pripremio u svibnju, da javnost i to zna s obzirom na ova gunđala.

- Postupak je počeo tada, ali došli su izbori, promijenio se gradonačelnik, a mi smo donijeli kvalitetnu odluku - kazao je Butković.

- Dobro, onda možemo zaključiti da dobro radimo za Split - pitao je Plenković.

- Apsolutno - rezolutno je odgovorio ministar. Nakon toga je Plenković prijedlog odluke stavio na glasanje te je usvojena jednoglasno.

- Evo, cijela Vlada za Split - rekao je zadovoljno premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:37