ČAK 73,1 POSTO

Platforma Možemo! provela anketu: Većina Puležana protivi se hotelu na Valkanama

Puležani žele referendum i na gradonačelniku Filipu Zoričiću je da referendum omogući, istaknula je Dušica Radojčić

Dušica Radojčić i Filip Zoričić

 Dusko Marusic/CROPIX

I dok je trajala prezentacija novog hotela Valkane s pet zvjezdica u Puli, pulska platforma Možemo! priopćila je kako se čak 73,1 posto Puležanki i Puležana, koji bi izašli na referendum, protivi izgradnji hotela na području Lungomare. To su rezultati ankete koju je za političku platformu Možemo! provela agencija za istraživanje tržišta i javnog mnijenja Ipsos.

- Zajednički prostor Lungomare koji svi dijelimo nije nešto čime naši sugrađani i sugrađanke žele trgovati, već žele da im i dalje ostane na uživanje. To su sad dokazali i rezultati ankete. Većina Puležanki i Puležana smatra kako je o hotelu potrebno provesti referendum, a gotovo tri četvrtine Puležanki i Puležana bi na tom referendumu glasalo protiv izgradnje hotela. To je velika i važna poruka svim vijećnicima u Gradskom vijeću Grada Pule, a posebno gradonačelniku Filipu Zoričiću: Puležani žele referendum i na njemu je da referendum omogući - istaknula je Dušica Radojčić, predsjednica gradskog vijeća Pule i Možemo! Pula.

Od ispitanih, 24 posto podržava izgradnju hotela, dok 2,9 posto ne zna ili nije sigurno. Da bi Grad Pula trebao provesti referendum o izgradnji hotela na području Lungomare smatra 61,7 posto ispitanika, dok je protiv provedbe referenduma 33,5 posto, a onih koji ne znaju, odnosno nisu sigurni je 4,8 posto.

image

Valkane, Pula

Danijel Bartolic/CROPIX

Na pitanje “koliko je vjerojatno da biste Vi osobno izašli i glasali na referendumu kad bi se on održavao naredni vikend”, 54,3 posto ispitanih izjasnilo se da bi sigurno glasali, 24,5 posto izjasnilo se kako bi vjerojatno glasali, 5,8 posto vjerojatno ne bi, 13 posto sigurno ne bi, a 2,4 posto ispitanih ne zna ili nije sigurno.

Radojčić je istaknula kako je iznimno zadovoljna rezultatima provedene ankete i najavila kako će pulski Možemo!, ukoliko Gradsko vijeće Grada Pule ne podrži održavanje referenduma, uskoro krenuti u kampanju prikupljanja potpisa za njegovo održavanje.

Anketa je provedena od 6. do 8. travnja 2022. godine, na slučajnom, dvoetapno stratificiranom, reprezentativnom uzorku od 501 ispitanika starijih od 18 godina s prebivalištem u Puli, priopćili su iz pulske platforme Možemo!.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:20