PREDSJEDNIK SDP-a

Peđa Grbin o mjerama protiv koronavirusa: ‘One moraju biti konkretne i odlučne!‘

Dodao je da Vlada treba poduzeti konkretne mjere kako bi se brojevi zaraženih i umrlih, koji pozivaju na alarm, smanjile

Peđa Grbin

 Damir Krajac/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u četvrtak navečer da mjere koje Vlada sutra donese trebaju biti konkretne i odlučne, jer ništa manje od toga neće spriječiti tešku situaciju s covidom u koju je Hrvatska došla zbog, kako je ocijenio, oklijevanja i nečinjenja Vlade.

Nema više oklijevanja i razmatranja situacije, poručio je Grbin nakon sjednice Predsjedništva SDP-a i dodao da Vlada treba poduzeti konkretne mjere kako bi se brojevi zaraženih i umrlih, koji pozivaju na alarm, smanjile, javlja N1 Televizija.

Istaknuo da Vlada treba naći načina kako da roditelji mogu ostati doma s djecom, da se riješe disonantni tonovi u Znanstvenom savjetu Vlade, te da se kampanja cijepljenja usmjeri na velik broj ljude koji nisu antivakseri nego se jednostavno boje.

Nije dovoljno da se predsjednik Vlade Andrej Plenković ogradi od Gordana Lauca, jer ne može netko sjediti u Savjetu i govoriti ono što govori a da Vlada kaže da je to njegovo miljenje, kazao je uz ino Grbin.

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u četvrtak da će Nacionalni stožer civilne zaštite u petak donijeti novi set mjera za suzbijanje širenja koronavirusa, među kojima će biti šira upotreba covid potvrda, a novog zatvaranja neće biti, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 14:03