I TO U HRVATSKOJ...

Pavle Kalinić ima novi posao: Iza svega stoji sin jednog od najmoćnijih Netanyahuovih generala!

Tvrtku Works Rights osnovao je u Zagrebu izraelski državljanin Or Peled, sin Yossija Peleda

Pavle Kalinić

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Bivši pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada u vrijeme Milana Bandića, Pavle Kalinić, okušao se kao direktor u zagrebačkoj tvrtki u vlasništvu sina izraelskog umirovljenog generala Yossija Peleda. Kalinić nam je jučer potvrdio da se još uvijek vodi kao direktor u spomenutoj tvrtki, ali kaže da od rujna više ne radi za njih, već da je prešao u novi biznis, i to onaj s energetikom.

- Radi se o solarima, a vlasnici tvrtke su također Izraelci - dodaje Kalinić. Kaže da je pokušao u tvrtki koja se bavi takozvanim privremenim zapošljavanjem, ali nisu pokrenuli taj posao. Riječ je o tvrtki Works Rights d.o.o. koja je u sudskom registru registrirana od lipnja 2021. godine, a Kalinić je njezin direktor postao u siječnju ove godine.

- Ne mogu se sam odjaviti jer to moram provesti zajedno s vlasnikom koji zbog situacije neće dolaziti sve do početka slijedeće godine - kazao nam je Kalinić.

Tvrtku Works Rights osnovao je u Zagrebu izraelski državljanin Or Peled, sin Yossija Peleda, jednog od najpoznatijih umirovljenih generala. Peled se nakon završetka vojne karijere posvetio politici, a veliki sljedbenik Benjamina Netanyahua pridružio se njegovoj stranci Likud, te između 2009. i 2012. bio je ministar bez portfelja u jednoj od njegovih vlada.

Njegov sin Or Peled poslovni je čovjek koji također već deset godina radi u Hrvatskoj, a o čemu je pisao slovenski portal Necenzurirano. Tvrtka još nije prijavila ostvarene prihode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 23:05