SMIJENJENI MINISTAR

Paladina održao kratku presicu: ‘Pritisak je bio prevelik, za mene i moju obitelj. To je presudilo‘

O odlasku Paladine počelo se nagađati krajem prošle godine nakon što je i Plenković u emisiji "A sada Vlada" rekao da obnova "ide nestvarno sporo"

Izjava Ivana Paladina nakon odlaska iz Vlade RH

 Boris Kovacev/Cropix

Još uvijek aktualni ministar graditeljstva Ivana Paladina iz Ministarstva graditeljstva dao je u srijedu navečer izjavu za medije.

Njega će, kako je nešto ranije objavio premijer Plenković, zamijeniti veteran HDZ-a Branko Bačić, koji će postati i novi potpredsjednik Vlade.

Paladina je poručio da je premijeru Plenkoviću još prije dva mjeseca najavio odlazak.

- Odluka je duboko promišljena i najbolja je za sve. Nisam imao ambiciju prije 10 mjeseci postati ministar i zadovoljan sam određenim pomacima koje smo napravili. Zadovoljan sam realizacijom projekata iz Fonda solidarnosti, realizacija je prije deset mjeseci bila 7 posto, a danas je gotovo 40 posto - kazao je Paladina. Opet je ponovio da se u "posljednjih pet mjeseci broj gradilišta gotovo udvostručio kao i broj projekata koji su u fazi ugovaranja te će skoro početi radovi- kazao je Paladina.

- Trendovi rastu, značajno rastu i imamo razloga za optimizam. Unaprijedili smo i dinamiku obrade zahtjeva te smo u deset mjeseci obradili gotovo onoliko koliko su ih prethodnici obradili u dvije godine - poručio je Paladina dodajući da je zadovoljan i promocijom samoobnove. No, ipak je priznao da nije zadovoljan dinamikom obnove privatnih objekata.

- Očekivanja su visoka, a uglavnom su usmjerena prema ministru graditeljstva čiji je utjecaj jako ograničen i puno manji nego što se misli. Sve to skupa je preveliki pritisak za mene i obitelj koja mi je najvažnija i prva - objasnio je Paladina te se svima zahvalio, a Branku Bačiću zaželio je uspjeh i sreću.

- Biti ministar je velika čast i čini mi se kako smo svi skupa tu poziciju i slične malo obezvrijedili. Zahvaljujem se i suradnicima, pa i novom ministru Branku Bačiću - zaključio je Paladina dodajući da nema namjeru koristiti pravo na "šest plus šest".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:22