KAKAV MENADŽER!

OTPREMNINA IZ SNOVA Šef HBOR-a bio je 9 mjeseci. Otišao je sam, ali dobit će još 12 plaća - točno 300.000 kuna neto!

Vladimir Kristijan bio je direktor HBOR-a devet mjeseci, pa je zaključio da banka i on trebaju poći svatko svojim putem. Naravno, uz simboličnu nagradu od 12 plaća. Pazite, odradio je devet mjeseci, a platit će mu još 12!
 Darko Tomaš/CROPIX

Ako sam odluči otići iz HBOR-a, Dušan Tomašević, novi šef te državne razvojne institucije, neće dobiti otpremninu. Epilog je to “slučaja otpremnina” koji je potresao Vladu nakon što se saznalo da je donedavni šef HBOR-a Vladimir Kristijan, koji je iz te razvojne banke otišao nakon samo devet mjeseci, ostvario pravo na otpremninu. I to poveću, iako je sam tražio da ga se razriješi s mjesta predsjednika Uprave HBOR-a.

- Ako Tomašević sam odluči otići iz HBOR-a, neće dobiti otpremninu - rekao nam je visokopozicionirani sugovornik iz Vlade. Prema pisanju Novog lista, Kristijan je imao ugovor koji mu je omogućavao da dobije otpremninu u iznosu od 12 mjesečnih plaća, neovisno o tome odlazi li iz HBOR-a zbog odluke vlasnika (države) ili svojom odlukom. Riječ je, navodi se dalje, o otpremnini koja u neto iznosu iznosi oko 300.000 kuna. Kada se tome dodaju ostala obvezna davanja, HBOR bi njegov odlazak, kako se navodi u članku, u konačnici mogao stajati i do milijun kuna. Kristijan jučer nije bio dostupan za komentar. Ni u HBOR-u nam nisu htjeli ništa komentirati.

U Vladi se pravdaju da je priznavanje takvih prava nužno kako bi se kadar iz privatnog privukao u javni sektor. Dodaju i da je ista prava imao i Kristijanov prethodnik Anton Kovačev, ali su njegova ukupna primanja bila znatno veća. Doznajemo da Kristijanu još nije isplaćena otpremnina.

- On nije niti trebao dobiti otpremninu, nego je trebao otići za člana Uprave HPB-a. Trebao je, dakle, samo promijeniti radno mjesto - tvrdi naš sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 08:28