PRVI POTEZI NOVE VLADE

Opačić: Mijenjat ćemo Zakon o policiji, a Karamarkov natječaj poništiti

Nova potpredsjednica Milanovićeve Vlade u Karlovcu, došla je zahvaliti biračima 7. izborne jedince
 Goran Mehkek / Cropix

KARLOVAC - Mijenjat će se Zakon o policiji jer se ne može smatrati profesionalcima ljude koji su zadnje dvije godine po političkom diktatu pisali kaznene prijave protiv SDP-ovaca, dosta je pisanja prijava po političkom kriteriju, a natječaj ministra Karamarka bit će poništen - rekla Milanka Opačić, vjerojatno nova potpredsjednica Milanovićeve Vlade u Karlovcu, kamo je došla zahvaliti biračima 7.izborne jedince.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

Kazala je da će osnovna promjena u raspolaganju novcem u proračunu biti preusmjeravanje više novca preko HBOR-a prema sektoru gospodarstva, jer se po sadašnjim uvjetima poduzetništvo ne može razvijati, kao i da će prvi potezi Vlade biti "donošenje novog proračuna i zakona kojima će se rasteretiti gospodarsatvo kako bi se gospodarstvenicim dalo malo zraka te otvorilo prostora investitorima". Kukuriku kolacija, po riječima Milanke Opačić, neće tražiti "100 dana mira".

- Otpuštanja u državnoj upravi neće biti, osim za one koji su došli s politikom. Oni će s politikom i otići. Umjesto dosadašnjih šest do deset državnih tajnika po ministarstvima bit će samo jedan zamjenik ministra - rekla je Opačić dodajući da se za svoje radon mjesto ne trebaju bojati oni koji su radili profesionalno.

Kaže da neće doći do ukidanja županija, te se nova vlast neće voditi kriterijem tko je na vlasti u kojem gradu ili županiji.

- Država će pomagati onima kojima je to potrebno. To će biti naši kriteriji. Cilj nam je ravnomjeran razvoj Hrvatske, a ne dijelove države držati u podaničkom mentalitetu i siromaštvu i onda su pojedinim strankama dobro biračko tijelo - rekla je Opačić dodajući da lokalni dužnosnici neće moći funkcionirati po sistemu “imamo auto i tajnicu i tako nam prođe četiri godine".

Najavila je da će decentralizacija biti završena u svibnju 2013. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 06:03