HUMANITARNI PROJEKT

Održano svečano događanje PBZ grupe ‘Kad srca pjevaju‘: Promoviran novi ciklus donacija

Novi ciklus donacija dio je jedinstvenog projekta „Činim dobro svaki dan

U utorak navečer u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održano je svečano događanje u povodu humanitarnog projekta PBZ grupe, dio Intesa Sanpaolo Grupe, pod nazivom „Kad srca pjevaju“. PBZ grupa je zajedno s predstavnicima Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ravnateljima bolnica, predstojnicima klinika te voditeljima pedijatrijskih odjela, kao i ravnateljima domova socijalne skrbi, klijentima, poslovnim partnerima i korisnicima Premium Visa kartica te drugim uvaženim gostima promovirala novi ciklus donacija ukupne vrijednosti 315 tisuća eura.

Novi ciklus donacija dio je jedinstvenog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem putem kojih PBZ grupa već 16 godina zaredom pomaže nacionale projekte koji djeci i mladima omogućavaju bolju zdravstvenu i socijalnu skrb.

image

Dinko Lucić i Zlatko Dalić

„Drago mi je da i ove godine nastavljamo njegovati našu tradiciju organiziranja posebnih događanja za naše klijente i korisnike Premium Visa kartica s naglaskom na humanitarni aspekt jednog od najdugovječnijih humanitarnih projekta u zemlji „Činim dobro svaki dan“. Želja nam je bila objediniti tri važne komponente - humanost, glazbu i sport i u tom duhu obilježiti novi ciklus donacija iz ovog jedinstvenog projekta na koji smo iznimno ponosni. Nazvali smo ga „Činim dobro svaki dan“ jer smo njime htjeli naglasiti kontinuiranu brigu, pomoć zajednici u kojoj poslujemo, kao našu dugoročnu strategiju, a po čemu je ovaj projekt uistinu poseban i na našem i na drugim tržištima. Tu smo zaista primjer iznimne prakse. Dokaz tome su i postignuća ovog projekta“, izjavio je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb i predsjednik Nadzornog odbora PBZ Carda.

U sklopu događanja Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb, kao dio pomaganja projektu „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“, dobio je donaciju u iznosu 45.000 eura za uređenje i opremanje dječjeg igrališta i bazena, što će omogućiti djeci da uživaju u sigurnom i veselom okruženju.

Centar za pružanje usluga u zajednici Maestral iz Splita u sklopu projekta „Pomažemo djeci, pomažemo Zemlji“ dobio je donaciju u iznosu 50.000 eura za nabavu električnog vozila. Ova vrijedna donacija osigurat će Centru siguran i ekološki prihvatljiv prijevoz čime se doprinosi i očuvanju planeta, stvarajući ljepšu budućnost za sve.

U sklopu projekta „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti“ Klinički bolnički centar Zagreb dobio je donaciju u iznosu 60.000 eura za nabavu digitalnog EMNG uređaja i volumetrijskih pumpi, a Opća bolnica Dr. Josip Benčević iz Slavonskog Broda 50.000 eura za kupnju EEG uređaja.

U sklopu projekta „Srcem za djecu s malignim bolestima“ Klinički bolnički centar Osijek dobio je donaciju u iznosu 60.000 eura za kupnju ultrazvučnih nebulizatora, dječjih kreveta za intenzivnu njegu, podesivih i elektromotornih kreveta, 24-satne pH metrije s impedancijom i druge medicinske opreme. Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i Zakladi ZORA uručena je donacija u iznosu 50.000 eura za kupnju medicinske opreme koja će omogućiti provođenje projekta „Uvođenje staničnih imunoterapija tumora u Republici Hrvatskoj“.

Svečanost uručenja novog ciklusa donacija svojim dolaskom uveličao je i izbornik Zlatko Dalić, koji je zajedno s Lukom Modrićem dugogodišnji brend ambasador PBZ grupe i Premium Visa kartice.

Nakon uručenja donacija uslijedio je poseban glazbeni program u sklopu kojeg su nastupili Tatjana Matejaš Cameron – Tajči, Baby Lasagna, Nina Kraljić, Vinko Ćemeraš i Martin Kosovec uz pratnju Ante Gele i orkestra.

U sklopu programa organizirana je i izložba pop-art radova Sonje Marjanović te je za ovu prigodu slikarica posebno izradila pop-art vizuale s likom Zlatka Dalića i Luke Modrića koje je Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a, kao posebno iznenađenje uručio glazbenim gostima Baby Lasagni i Tatjani Matejaš-Tajči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 15:22