KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Objavljen datum ‘Hoda za život‘ u Zagrebu: ‘Očekujemo i preko 15.000 ljudi, a pridružuju nam se i 2 nova grada...‘

"Hod za život" ove godine održava se tijekom svibnja, lipnja i rujna u 15 hrvatskih gradova

Organizatori Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na konferenciji za medije najavili su ovogodišnji Hod za život u Zagrebu

 Damjan Tadic/Cropix

Iz inicijative "Hod za život" izvijestili su u utorak da će se deveta povorka "Hoda za život" u Zagrebu održati u subotu, 18. svibnja, okupljanjem na Trgu Republike Hrvatske, a ove godine pod geslom „Glas rođenih za život nerođenih“ očekuju više od 15.000 sudionika.

Ovogodišnja zagrebačka povorka krenut će ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta s početkom u 10,30 sati. Od Trga Republike Hrvatske kretat će se Frankopanskom ulicom i Ilicom do Zrinjevca, gdje će se održati završni program.

„Ove godine, kao i proteklih godina, kroz ‘Hod za život‘ podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji - život djeteta. Majka treba zaštitu i pomoć oca svojeg djeteta i cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno. Nadamo se da će ‘Hod za život‘ pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku”, istaknula je predstavnica inicijative Kristina Kolovrat na konferenciji za novinare.

"Hod za život" ove godine održava se tijekom svibnja, lipnja i rujna u 15 hrvatskih gradova. Uz Zagreb tu su Split, Rijeka, Osijek, Sisak, Varaždin, Slavonski Brod, Vinkovci, Knin, Zadar, Ploče, Metković i Imotski, kao i dva nova grada - Sinj i Opuzen, navode organizatori.

"Želja nam je da ‘Hod za život‘ raste, prvi put pridružuju se Sinj i Opuzen. Počeli smo s inicijativom 2016. godine u Zagrebu, devet godina kasnije možemo reći da ‘Hod za život‘ uspijeva jer raste broj gradova koji se uključuju", istaknula je Kolovrat.

Luka Šarić, koordinator organizacijskog tima, kaže kako se ne bave statističkim podacima o broju građana koji sudjeluju u povorkama, a sada u Zagrebu očekuju oko 15.000 građana.

"Hodat će za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji. Miroljubivim hodom kroz Zagreb, radosno i uz pjesmu, poslat će se važna poruka da je svaki život važan“, dodala je Kolovrat.

U Hrvatskoj se sustavno krše radna prava trudnica i majki male djece, nakon povratka s rodiljnog dopusta žena se vraća na manje zahtjevna i niže plaćena radna mjesta. Ograničava se njihovo zakonsko pravo na brigu o bolesnoj djeci, a zbog majčinstva im se ne produžuju ugovori o radu, rečeno je na konferenciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 20:53