POZNAT DATUM

Nova predsjednica gradskog vijeća: Referendum o gradnji hotela Lungomare će se održati uskoro

Prijedlog za raspisivanje referenduma podnesen je od potrebnog broja birača u jedinici
 Goran Sebelic/Cropix

Referendum o gradnji hotela na pulskom Lungomare najvjerojatnije će se održati 6. listopada. Naime, danas je nova predsjednica gradskog vijeća Pule Marija Marković Nikolovski izvjestila da je Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske 16. kolovoza donijelo Odluku kojom se utvrđuje da je prijedlog za raspisivanje referenduma podnesen od potrebnog broja birača u jedinici i da je referendumsko pitanje sukladno odredbama Zakona.

Inače, prijedlog za raspisivanje lokalnog referenduma sadrži referendumsko pitanje "Jeste li za izmjenu Generalnog urbanističkog plana Grada Pule kojom će se u cijeloj zoni obuhvata važećeg Urbanističkog plana uređenja "Lungo mare" (Službene novine Grada Pule 12/12, 11/15 i 1/16-pročišćeni tekst) ukinuti mogućnost gradnje hotela, drugih turističkih smještajnih kapaciteta i stambeno-poslovnih građevina?“

- Uzevši u obzir važnost referenduma za lokalnu zajednicu, odluku o raspisivanju lokalnog referenduma uvrstit ću na dnevni red prve iduće sjednice Gradskog vijeća koja će se održati 30. kolovoza 2022. s prijedlogom da se referendum održi 9. listopada 2022. kako su to zatražili predstavnici Inicijative “Referendum za Lungomare“, poručila je Marija Marković Nikolovski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:46