NEVRIJEME NA JUGU

Na Viru padala tuča veličine lješnjaka, munja kod Šibenika izazvala požar, olujni vjetar pravio štetu u Splitu

Na samom jugu zemlje bi i sutra ujutro moglo biti kiše, pa i u obliku pokojeg pljuska, a ponegdje će biti i umjerene bure

Nevrijeme na Viru

 Zadarski.hr/

Olujno nevrijeme pogodilo je u srijedu poslijepodne Dalmaciju i krajnji jug Hrvatske. Kako su javili čitatelji portala Zadarski.hr, na Viru je pala tuča veličine lješnjaka, dok u Šibeniku puše snažan vjetar, a čuju se i gromovi. Na rtu Martinska kod Šibenika munja je ranije poslijepodne izazvala požar, a vatrogasci su na terenu.

- Jutros je bilo sparno i vruće, prethodna noć je bila najtoplija. Tijekom dana je bilo malo oblaka, a onda se odjednom začula grmljavina, počelo je jako puhati. Nevrijeme je počelo ni iz čega - kažu čitatelji Zadarskog, navodeći da u okolici Vira ima manjih šteta na poljoprivrednim površinama.

image

Nevrijeme na Viru

Zadarski.hr/
image

Nevrijeme na Viru

Zadarski.hr/
image

Nevrijeme na Viru

Zadarski.hr/
image

Nevrijeme na Viru

Zadarski.hr/

Snažan vjetar je zapuhao i u Splitu, a uslijed čega je oštećen jedan gliser. Naime, olujni vjetar bacio je plovilo na stijene lukobrana lučice Mornar u Spinutu, piše Dalmatinski portal. Gliser je bio usidren ispred Gusara, bez kontrole i na njemu nije bilo nikoga. Kako neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, gliser je iznajmljen i pomorska policija kontaktirala je vlasnika. Vlasnik se pojavio i uspio odmaknuti gliser od stijena.

Nešto ranije oglasilo se na Twitteru i Ravnateljstvo civilne zaštite te upozorilo na moguće nevrijeme na jugu Hrvatske.

- Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas kratkoročno upozorenje za grmljavinsko nevrijeme na području dubrovačke regije u večernjim i noćnim satima. Jače grmljavinsko nevrijeme je trenutno oko Visa te zapadnije od Lastova uz tendenciju kretanja dalje prema istoku, napisali su iz Ravnateljstva.

Kako su izvijestili HRT-ovi meteorolozi, na samom jugu zemlje bi i sutra ujutro moglo biti kiše, pa i u obliku pokojeg pljuska, a ponegdje će biti i umjerene bure.

U Dalmaciji i dalje vruće i većinom sunčano, popodne u unutrašnjosti uz malu vjerojatnost za pljusak. Ujutro umjerena bura, popodne sjeverozapadnjak i ponegdje jugozapadnjak. More malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 21 do 26 °C, najviša od 33 do 35 °C, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:20