USRED BIJELA DANA

Mladići stari 21 i 22 godine pokrali 16-godišnjaka: S ruke mu istrgnuli sat i pobjegli kroz park

Čakovečko tužiteljstvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice posrnulih mladića

Ilustrativna fotografija

 Luka Gerlanc/CROPIX

Što reći o muškarcima koji odluče orobiti dijete na ulici? I to još dvojica na jednoga? Naime, čakovečkoj policiji 16-godišnjak u pratnji odrasle osobe prijavio je razbojništvo.

Sve se odigralo 28. lipnja ove godine oko 15 sati na ulici u Čakovcu kad su dvojica mladića starih 21 i 22 godine prišla 16-godišnjem tinejdžeru. Zaustavili su ga i zatražili novac. No kad im je maloljetnik odgovorio da novca nema, 21-godišnjak ga je uhvatio za lijevu ruku i s nje istrgnuo ručni sat. Potom ga je ponovno tražio novac u zamjenu za sat.

Vidjevši da ulični lopovi ne posustaju, 16-godišnjak im je dao 10 eura. A čim su vidjeli novčanik u njegovim rukama, stariji razbojnik mu ga je brže-bolje uzeo te otvorio i iz njega izvadio još 20 eura.

Kradljivci su potom pobjegli s plijenom kroz park, a čakovečko tužiteljstvo je nakon dva dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice posrnulih mladića. Sutkinji istrage varaždinskog Županijskog suda tužiteljstvo je ujedno predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:40