TEŠKA PROMETNA U ISTRI

Mladić (26) iz BiH poginuo pri pretjecanju u zavoju preko pune crte, zabio se u Ukrajinca i dvoje Rusa

Vozio auto s tuđim tablicama i isteklom prometnom dozvolom

ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Jedna je osoba izgubila život, a tri su ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 17 sati dogodila na Državnoj cesti D-75 na području istarskog Tara.

Policija je nakon provedenog očevida koji je potrajao satima na mjestu tuge utvrdila da je 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine vozio automobil kojem je istekla prometna dozvola i na kojem su bile nepripadajuće registarske pločice. Kretao se iz pravca Novigrada prema Taru te je u oštrom nepreglednom zavoju nepropisno preko pune linije počeo pretjecati automobil zagrebačkih oznaka kojim se ispred njega kretala 26-godišnja vozačica.

- Nakon što je pretekao automobil, muškarac je u cilju izbjegavanja direktnog udara u automobil njemačkih nacionalnih oznaka kojim je iz suprotnog pravca nailazio 32-godišnji njemački državljanin, naglo skrenuo u desno. Pritom je izgubio nadzor nad vozilom pa je došlo do zanošenja auta u lijevu stranu gdje je udario u teretno vozilo pulskih oznaka kojim je, također iz suprotnog pravca, nailazio 45-godišnji Ukrajinac.

- U prometnoj nesreći smrtno je stradao 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine te je nadležni državni odvjetnik naložio obdukciju nad njegovim tijelom. Ukrajinskom državljaninu i njegovim suputnicima, 48-godišnjem ruskom državljaninu i maloljetnoj ruskoj državljanki, pružena je liječnička pomoć, a težina njihovih ozljeda zasad nije poznata - kažu iz PU istarske koja je zbog obavljanja očevida koji je potrajao četiri i pol sata, cestu od Antanela do ulaza u Tar držala zatvorenom sve do 21.45 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 17:00