‘DOBIO SAM MAIL...‘

Mladi lav Domovinskog pokreta izbačen iz stranke, svemu su prethodile teške optužbe na račun ministra

Pauk je rekao da je DP-u pristupio Splićanin i stranačkim dužnosnicima rekao da mu je zemljište u podstrani oteo član stranke Aris Zlodre

Martin Pauk

 Duje Klaric/Cropix

Član splitskog ogranka Domovinskog pokreta Martin Pauk izbačen je iz stranke nakon što je u srijedu na konferenciji za medije rekao da je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva te glavni tajnik Domovinskog pokreta

Josip Dabro "zaštitnik kriminala i nečasnih radnji s kojima je dobro upoznat", a da je jedan Splićanin DP-u rekao da mu je zastupnik u Gradskom vijeću Grada Splita i član DP-a Aris Zlodre oteo zemljište u Podstrani koje je svojevremeno vrijedilo pola milijuna eura, piše Index.

- To se dogodilo zbog kamatarskog duga, kako je objasnio gospodin, odnosno zbog 12.000 eura koje mu je Zlodre posudio. Mi smo pozvali na razgovor Zlodru i pitali ga o čemu se radi. On nam je istoga trenutka priznao da je istina sve što taj gospodin govori. Pitali smo ga koji su mu motivi i razlozi. On je samo slegnuo ramenima i rekao da mu se ukazala prilika. Spominjao je kako je prvo posudio 6000 eura, pa zatim još 6000, a kao protuvrijednost je uzeo zemljište od otprilike 4000 kvadrata - rekao je Pauk.

Pauk je dodao da je oštećeni Splićanin DP-u rekao da je pokrenuo sudski postupak, a da je Zlodre dobio prvu presudu, piše Index.

- (Zlodre) je rekao da je presudu kupio. Gospodin je ponudio Zlodri da će mu s kamatama isplatiti iznos koji je dužan, da će mu platiti sve troškove koje je imao tijekom prebacivanja zemljišta i da će mu dati nagradu. Bio je spreman isplatiti 100.000 eura samo da dobije svoju zemlju natrag. Na to se Zlodre pristao naći s gospodinom. Obećao je da će mu vratiti zemlju. Na papir je ispred mene pisao koji su njegovi troškovi, kolika je kamata, koliko je platio suce i odvjetnike, uknjižbu... Međutim, od svega toga nije bilo ništa. Zlodre je čovjeka izigrao i prevario. Pravio se lud - rekao je Pauk.

image

Martin Pauk

Nikola Vilic/Cropix

Pauk je dodao da spomenuti problem postoji zbog Dabre.

- Svjesni smo da nam nažalost državu vode ljudi koji nisu kompetentni za to, koji nemaju stručne i moralne kvalifikacije za tako odgovorne pozicije, ali su ih zauzeli zbog svoje sposobnosti laktarenja i ulizivanja - rekao je Pauk.

Pauk je nakon toga izbačen iz stranke. U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, rekao je da mu je pao kamen sa srca kada je protjeran iz DP-a.

- Skinula mi se ogromna težina s ramena. U obrazloženju stoji da je razlog taj što sam sazvao konferenciju za medije unatoč zabrani. Zadnjih godinu i pol sam dao sve od sebe da riješim ovaj problem, ne mogu gledati ovakve sudbine. Učinio sam sve što sam mogao da pravda bude zadovoljena, kada sam vidio da ne ide, napravio sam ono što mi je savjest naložila - rekao je Pauk.

Pauk je dodao da ga je na posljednjem sastanku stranke na kojoj je rekao da se spomenuti problem sa zemljištem mora riješiti podržala samo polovica ljudi.

- Ostali su kazali da se radi o osobi iza koje stoji Domovinski pokret. Dalje sam postupio po savjesti - ustvrdio je Pauk.

Bivši je DP-ovac rekao da se povlači s političke scene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 20:15