FIMI-MEDIA: POD ISTRAGOM HONORARI MIŠE I NINE

Mišo: Neka me USKOK odmah ispita!

Rizničar HDZ-a rekao je USKOK-u da je prema Sanaderovom nalogu ‘na ruke’ platio Miši Kovaču i Nini Badrić da pjevaju u kampanji 2007. godine. Nina Badrić je navodno nastupajući prije četiri godine za HDZ dobila dodatnih 40 tisuća eura

ZAGREB - Stvarno nemam nimalo volje opravdavati se za navodne optužbe koje nemaju nikakve veze sa zdravim razumom. Osjećao bih se uistinu glupo kada bih odgovarao na tvrdnje u kojima svaka druga riječ sadrži famoznu riječ navodno. Kod mene nema ništa navodno! Tek kada se i ako se ta čuvena riječ navodno zamijeni sa riječju sigurno, imat ću razloga da nešto kažem. Što se mene tiče, neka sutra dođe USKOK da me ispita, ako smatra da ima o čemu. Dotad, ja stvarno ne želim odgovarati na 'rekla-kazala' priče - poručuje Mišo Kovač preko svoje supruge i menadžerice Lidije, reagirajući na današnji članak u Vjesniku u kojem se kaže kako je Mladen Barišić u sklopu istrage o slučaju Fimi-Media u USKOK-u navodno ispričao kako je neokrunjenom kralju domaće zabavne glazbe za nastupe u HDZ-ovoj kampanji 2007. godine iz crnog fonda “na ruke” isplaćeno između 80.000 i 100.000 eura.

‘U sve ovo sam uvučena’

Izvori bliski istrazi potvrdili su Jutarnjem da je Barišić izjavio kako je u dogovoru sa Sanaderom taj iznos Kovaču isplatio kao dodatak uz regularni honorar koji je dogovoren ugovorom.

Inače, te 2007. godine, Mišo Kovač je tvrdio kako za HDZ koncerte održava besplatno, iz uvjerenja, te da mu ta politička stranka plaća samo putne troškove.

Vjesnik također navodi , a izvori Jutarnjeg lista to potvrđuju, kako se u Barišićevom iskazu spominje i Nina Badrić, koja je nastupajući prije četiri godine za HDZ osim ugovorenog honorara prema Sanaderovom nalogu na ruke navodno dobila još 40.000 eura.

- Ne mogu odgovoriti ni na kakav drugi način na bilo čije izjave, koje su izmišljene i insinuirane, nego mogu samo reći onako kako je to doista i bilo. Dakle, kao što sam već javno rekla, za moj tadašnji angažman potpisala sam ugovor. Po tom mi je ugovoru plaćena naknada za moj posao i tu cijela priča završava. Komentirati druge pjevače, kao i nečije objede na moj račun ne pada mi na pamet. Mogu samo naglasiti kako se u mom slučaju radi o najobičnijoj izmišljotini. Priznajem, teško se braniti od 'navodnih' izjava koje ničim nisu dokumentirane. Žao mi je što sam u sve ovo uvučena bez ikakve krivnje i bez ikakvog povoda. Svoje poslovne knjige uredno vodim i svaki moj prihod i rashod se nalazi u njima, pa tako i oni prihodi stečeni po ugovoru za HDZ-ovu kampanju - kaže Nina Badrić.

Honorari bez poreza?

Ona je baš poput Miše, prošla mnogo lošije od Thompsona , koji je, prema podacima što su iscurili iz Barišićevog iskaza, navodno primio pola milijuna eura, ali da ne pjeva ni za jednu političku stranku.

Međutim, ako se Barišićeve riječi pokažu točnima, i Nina i Mišo naći će se u nezavidnoj situaciji, jer novac primljen na ruke nisu prijavili, a samim tim nisu platiti porez na taj prihod.

Prema informacijama kojima USKOK zasad raspolaže, Nina Badrić i Mišo Kovač nisu znali da su primili novac stečen ilegalnim aktivnostima pribavljenim iz državnih poduzeća preko Fimi-Medie.

Također, policija ih, koliko je poznato, za razliku od Thompsona, zasad nije pozvala na saslušanje, niti je od Porezne uprave zatraženo da provjeri postoji li u imovini ovo dvoje glazbenika višak koji se ne može pravdati prijavljenim prihodima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 11:59