MARIJA VUČKOVIĆ

MINISTRICA POLJOPRIVREDE O AFERI VJETROELEKTRANE I PRIJATELJSTVU S JOSIPOM RIMAC 'Ponudila sam premijeru ostavku, odbio ju je...'

Marija Vučković
 Paun Paunovic / CROPIX

Mislav Bago, urednik i komentator Nove TV, u sučeljavanju na portalu Dnevnik.hr ugostio je političare koji su odgovarali na pitanja o poljoprivredi - tako su u debati sudjelovali Marija Vučković (HDZ), Davor Vlaović (Restart), Nikola Grabovac (Domovinski pokret) i Miro Bulj (Most).

Na pitanje očekuju li da se istraga protiv Josipe Rimac proširi i na ostale, Marija Vučković kratko je rekla: "Ne mogu komentirati istragu i nemam spoznaja o tome".

- Za hrvatsku poljoprivredu sramotno je da je došlo do afere. Smeta nas da sve ide do Ministarstva poljoprivrede i da je Njavro sudjelovala u tim procesima. Ministrica je trebala odstupiti - nadovezao se Vlaović, a HDZ-ova ministrica poljoprivrede Vučković na to mu je replicirala: "Moj mandat je na raspolaganju Plenkoviću".

Mostovac Bulj zaposlene u spomenutom ministarstvu nazvao je štetočinama: "Po pitanju poticaja, dijelite onima koji ne znaju koliko krava ima sisa".

- Naša agencija koja provodi fondove dobila je najviše ocjene i nema pogodovanja kod dodjele poticaja - branila se Vučković.

U raspravu se opet uključio Davor Vlaović i izrazio nezadovoljstvo jer ministrica nije osudila ovu korupciju.

- Zato bi trebala odstupiti. Vi ste prijateljica s Rimac - izjavio je u programu Nove TV.

- Ljudi ne mogu biti osuđeni samo zato što je netko s nekim prijatelj. Ja sam premijeru ponudila ostavku zbog afere vjetrolektrane, on ju je odbio. Ostavku sam ponudila, ali ne zato što sam nešto loše učinila - zaključila je Marija Vučković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:45