'TRANSPARENTNIJE I POŠTENIJE'

Ministrica Opačić o stranačkom kadroviranju: To je normalno. Bolje to nego lažni HDZ-ovi natječaji

Potpredsjednica Vlade i SDP-a Milanka Opačić danas je stala u obranu stranačkog kadroviranja istaknuvši kako je to "normalna" pojava u državnim tvrtkama i institucijama.
 Davor Pongračić/Cropix

Potpredsjednica Vlade i SDP-a Milanka Opačić izjavila je danas da je stranačko kadroviranje u državnim tvrtkama i institucijama "normalno" te da je to poštenije od fingiranih javnih natječaja koje je provodio HDZ.

"Mislim da je puno transparentnije i poštenije izabrati izravno ljude za koje mislimo da mogu kvalitetno odraditi povjereni posao, nego provoditi fingirane natječaje kao što je dosad bila praksa", rekla je Opačić novinarima u Poreču gdje se održava višednevni stranački skup.

"Hrvatska je mala zemlja, pa isto tako imamo malo ljudi, nema dovoljno vrhunskih menadžera za čelne funkcije na izuzetno odgovornim poslovima. Nastojimo učiniti sve što je realno moguće da dovedemo vrhunske menadžere", poručila je Opačić.

Odgovarajući na pitanje novinara rekla je da su u SDP-u zadovoljni suradnjom s koalicijskim partnerima u HNS-u i na redovitim kolegijima Vlade i ostalim instancama. Dodala je kako u SDP-u nemaju primjedbi na suradnju s HNS-om ni po pitanju kadroviranja u državnim tvrtkama i institucijama.

SDP-ov stranački skup u Poreču na kojem se okupilo stotinjak dužnosnika, članova Vlade i Sabora iz redova SDP-a, završava s radom sutra kada će biti usvojeni zaključci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 15:10