PALA ODLUKA

Ministarstvo traži razrješenje direktora Turističke zajednice Bol: ‘Ne ispunjava uvjete za to mjesto‘

‘Turistička zajednica Bol će bez odgode postupiti u skladu s uputama u dostavljenom nalazu‘, poručila je načelnica Bola
 Tom Dubravec/Cropix

Ante Trutanić, direktor Turističke zajednice općine (TZO) Bol smijenjen bit će smijenjen s funkcije, jer u trenutku prijave na javni natječaj za to radno mjesto nije ispunjavao uvjete za imenovanje direktorom. Tako je presudio Upravni sud u Splitu u rujnu prošle godine, a Ministarstvo turizma i sporta konačno je potvrdilo sudbinu šefa TZO Bol koji obnaša tu dužnost od kolovoza 2021. godine, piše Dalmatinski portal.

Podsjetimo, zbog pravomoćne presude nadležno ministarstvo bilo je primorano izdati rješenje u prosincu prošle godine kojim se ‘odbija upis Ante Trutanića u Upisnik turističkih zajednica‘, jer ne ispunjava uvjete za to radno mjesto. Problem je što se u tom rješenju ministarstva nije tražilo brisanje, već odbijanje upisa osobe koja je već upisana kao osoba ovlaštena za zastupanje Turističke zajednice Bola. Tako je zbog nejasne formulacije Trutanić nastavio obnašati tu funkciju kao jedini ovlašteni za zastupanje TZO Bol. No, jučer je Ministarstvo turizma konačno presudilo, o čemu je načelnica Katarina Marčić izvijestila javnost.

- Primila sam nalaz kojim je utvrđeno da je Turističko vijeće dužno postupiti u skladu sa svojim zakonskim ovlastima i uvažavajući presudu Upravnog suda i Rješenja Ministarstva razriješiti direktora. Kako bi se osiguralo neometano poslovanje i rad TZO Bol potrebno je provesti javni natječaj za izbor direktora u zakonskom roku od 6 mjeseci - navela je. Do izbora direktora, prava i obveze, na najduže pola godine, obnaša ona kao predsjednica Turističke zajednice Bola.

- Nakon donošenja Odluke o razrješenju Ante Trutanića potrebno je dostaviti Ministarstvu zahtjev za upis nastale promjene, odnosno zahtjev za upis predsjednice TZO Bol kao osobe ovlaštene za zastupanje. Turistička zajednica Bol će bez odgode postupiti u skladu s uputama u dostavljenom nalazu - poručila je načelnica Bola. U najboljem slučaju pred sezonu će se birati novi direktor TZO Bol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 20:16