MAĐARI NUDE 2.800 KUNA PO DIONICI

Ministar Popijač: MOL-ova ponuda za otkup Ininih dionica nije korektna

 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Mađarski MOL nije obavijestio Vladu da namjerava kupiti osam posto Ininih dionica koje drže mali dioničari, kazao nam je nakon današnje sjednice Vlade Đuro Popijač, ministar gospodarstva.

"MOL ima legitimno i zakonsko pravo nuditi otkup dionica, ali smatramo nekorektnim da Vlada o tome saznaje preko konferencije za novinare koje drži glasnogovornik MOL-a“, istakao je Popijač, naglasivši kako Vlada od MOL-a nije primila nikakvu obavijest.

"Ja sam s MOL-om u gotovo svakodnevnom kontaktu, jer pregovaramo oko Prirodnog plina, i ti se pregovori nastavljaju, ali oni nikada nisu ni spomenuli da namjeravaju učiniti tako nešto“, požalio nam se Popijač.

Stoga Vlada i dalje očekuje, kaže Popijač, da im se MOL obrati i pojasni svoje namjere u Ini. To bi, poručuje Popijač, bilo u duhu partnerskih odnosa koje mađarski naftni div i hrvatska Vlada imaju u Ini.

U Vladi zasad nisu razmatrali što će se dogoditi ako MOL-u doista pođe za rukom da postane većinski dioničar u Ini, pa ni hoće li to dovesti do izmjena Dioničkog ugovora. O tome će, tvrde, razgovarati s MOL-om kada ih iz mađarske naftne kompanije budu kontaktirali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 21:33