NE MIRUJE

Jakovčić opet u nekretninskoj akciji: Kupio stan u centru Poreča za 500.000 eura, krenuo u renovaciju

Europarlamentarac Jakovčić već skoro 30 godina diljem Istre kupuje i prodaje nekretnine

Ivan Jakovčić

 Goran Sebelic/Cropix/Cropix

Istarski portal "Istra24" objavio je da je Ivan Jakovčić, bivši ministar i župan, europarlamentarac, a danas počasni predsjednik IDS-a u centru Poreča kupio stan u vrijednosti od 500 tisuća eura.

Kako se navodi, stan je veći od sto kvadrata i nalazi se na prvom katu starije zgrade u neposrednoj blizini porečkog suda. Nakon realizacije kupovine Jakovčić je krenuo u opsežno renoviranje stana.

Bivši župan često se spominjao u kontekstu kupnje i prodaje nekretnina u Istri. Sve je počelo još 1996. godine kada je Jakovčić od općine Grožnjan direktnom pogodbom za 20 tisuća maraka kupio nekoliko ruševnih nekretnina u selu Sv.Juraj.

Tada je Županijsko državno odvjetništvo podnijelo kaznenu prijavu protiv Jakovčića tvrdeći da je kupoprodaja nezakonita jer nije proveden natječaj. Nakon šest godina sudovanja presuđeno je u korist tužiteljstva te je Jakovčić ponovo, ali putem javnog natječaja kupio te nekretnine. Ovaj puta za više od 2 milijuna kuna.

Kupljene nekretnine u Sv. Jurju uredio je za 1,5 milijuna kuna u luksuznu kuću za odmor, dao joj ime Villa Monte Istra i iznajmljivao za nekoliko tisuća eura na tjedan.

U jesen 2022. godine prodao je svoje nekretnine u Sv. Jurju Željku Miljaniću, riječkom poduzetniku i osnivaču stomatološke tvrtke Rident za 1,8 milijuna eura.

Novinarima je tada kazao da se namjerava preseliti u Poreč gdje će živjeti te će nastaviti s aktivnostima u poljoprivredi. Prvi dio najave je ispunio što ga je koštalo 500 tisuća eura plus cijena renoviranja stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:51