STIŽE NOVA PROMJENA

Izdano upozorenje za skoro cijelu Hrvatsku: Popodne kreću pljuskovi i grmljavinsko nevrijeme, ali utorak će biti gori

Nestabilnosti će se nastaviti i u ostatku tjedna na kopnu. Česta će biti kiša, ponekad i pljuskovi s grmljavinom...
 Matija Djanjesic/Cropix

U unutrašnjosti će u utorak biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, lokalnih pljuskova će već od jutra biti većinom u Međimurju i Hrvatskom zagorju, a popodne i drugdje, osobito u zapadnim krajevima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Na Jadranu će biti sunčanije. Malo kiše može pasti gdjegod na sjevernom dijelu, dok će u Dalmaciji prevladavati vedro.

Vjetar slab i umjeren istočni i sjeveroistočni, a duž obale će sredinom dana zapuhati vjetar s mora. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 32 Celzijeva stupnja.

DHMZ izdao upozorenje

DHMZ je za ponedjeljak izdao upozorenje za zagrebačku i karlovačku regiju, što označava potencijalno opasno vrijeme.

Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina. Vjerojatnost grmljavine je 50 %.

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, upozoravaju iz DHMZ-a.

U utorak bi situacija mogla biti još gora, DHMZ je za skoro cijelu Hrvatsku izdao žuto upozorenje za grmaljavinsko nevrijeme i pljuskove.

image

Upozorenje DHMZ-a

Dhmz/

Pljuskovi krajem dana

Ponedjeljak će u većini predjela biti stabilan, a pljuskovi se očekuju krajem dana, posebno na zapadu zemlje. Na kopnu će uslijediti promjenjivi dani, a kiše i pljuskova će biti na sjevernom Jadranu, javljaju meteorolozi HRT-a.

Nešto kiše bi moglo biti već tijekom prijepodneva na sjeverozapadu zemlje. Grmljavinsko nevrijeme u Zagorju i Međimurju je moguće navečer, a tijekom noći i drugdje.

Lokalni popodnevni pljuskovi očekuju se u Gorskom kotaru i unutrašnjosti Istre, a poslijepodne će duž obale zapuhati jugozapadni vjetar, javljaju meteorolozi HRT-a.

U Dalmaciji će danas prevladavati sunčano vrijeme, a tek je poslijepodne moguć poneki lokalni pljusak. Najviše dnevne temperature bit će između 28 i 31.

Oblačno će poslijepodne biti i na krajnjem jugu zemlje.

Nestabilan nastavak tjedna

Nestabilnosti će se nastaviti i u ostatku tjedna na kopnu. Česta će biti kiša, ponekad i pljuskovi s grmljavinom. Od srijede će rasti temperatura te će biti sparno, a od četvrtka bi trebalo biti sunčanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:59