FRANKOVIĆ UVJERLJIV

Izborna drama u Dubrovniku: Vićan u fotofinišu izbacio Vlahušića, presudio 51 glas!

Tijesnu bitku za ulazak u drugi krug vodili su Andro Vlahušić (HNS, HSLS, Reformisti) i Pero Vićan (DDS)
Mato Franković
 Bozo Radic/Cropix

- Želim zahvaliti svima koji su u velikom broju izašli na izbore, posebno svima koji su mi dali povjerenje. Čekamo završne rezultate DIP-a, nesporno je da je moja pobjeda u prvom krugu velika, zahvaljujem se sugrađanima, radimo i radit ćemo predano i iduće četiri godine - izjavio je kandidat HDZ-a Mato Franković koji je dobio 36,87 posto glasova.

image
Mato Franković
Bozo Radic/Cropix

Tijesnu bitku za ulazak u drugi krug vodili su Andro Vlahušić (HNS, HSLS, Reformisti) i Pero Vićan (DDS). Nakon sto posto prebrojanih glasova Vićan je s 51 glasom više ušao u drugi krug. On je s 13,54 posto glasova bio u prednosti pred Vlahušićem (13,28 posto).

Što se tiče izbora za župana dubrovačko-neretvanske županije, aktualni župan, HDZ-ov Nikola Dobroslavić osvojio je 29,84 posto glasova.

- Veoma smo zadovoljni rezultatima koje smo sada dobili. Sljedeća dva kandidata su gospoda Petrov i Tolić. Očito će biti drugi krug, tko će od njih ući, vidjet ćemo, očekujem pobjedu u drugom krugu kao što je to bilo i na prethodnih izborima prije četiri godine. Ne bojimo se nikoga - kazao je Dobroslavić.

U drugi krug ide Mostov Božo Petrov koji je osvojio 15,75 posto glasova, ispred kandidata grupe birača Roka Tolića koji imao 25,51 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:58