PROPALI PLANOVI

Investitor u hotel Valkane: ‘Zbog Dušice Radojčić selimo veliki projekt iz Pule u drugu državu‘

‘Ideja je bila da se projektom filmskog grada otvori mogućnost za razvoj kreativne filmske industrije‘, kaže Zoran Kostić

Željana Radojčić, kupalište Valkane, Zoran Kostić

 Cropix/

Nakon što je ovaj tjedan objavljena odluka da se kreće s referendumom o gradnji turističkih i stambenih objekata na području Valkane, oglasio se i predstavnik investitora Zoran Kostić iz tvrtke Hotel Valkane koji planira gradnju na tom području. U svom je priopćenju naveo da su imali velike planove oko gradnje filmskog studija kraj njihovog trgovačkog centra Max Stoja nedaleko Valkana, ali da je sve palo u vodu zbog nedonošenja potrebnih planova. Isto tako, navodi da bivša predsjednica gradskog vijeća Pule Dušica Radojčić iz platforme Možemo opstruira sve druge njihove investicije.

image

Zoran Kostić i Silvije Novak na mjestu gdje bi se trebao izgraditi hotel Valkane

Goran Sebelic/Cropix

- Od preuzimanja tvrtki u Puli krenuli smo razvijati projekte od kojih je svaki imao svoju dinamiku. Vjerujem da ste upoznati da smo 2018., na prostoru bivšeg kamenoloma na Stoji, otvorili shopping centar Max City koji smo realizirali u skladu sa svim zakonima, svim pravilima Grada Pule, u najavljenim rokovima i na zadovoljstvo brojnih građana i turista iz cijele Istre koji ga svakodnevno posjećuju. Zbog koncepta projekta i nižih cijena gradnje želja nam je bila zajedno s gradnjom hotela paralelno ugovarati i razvijati drugi projekt na Max Stoji, koji je uz poslovni i stambeni dio uključivao gradnju projekta „Filmski grad“, koji je podrazumijevao gradnju deset filmskih studija, kao i pratećih objekata. Ideja je bila da se projektom filmskog grada, koji bi se oslanjao na bogatu ponudu vanjskih lokacija širom Istre i Primorja, otvori mogućnost za razvoj kreativne filmske industrije u Puli i Istri, koja bi bila komplementarna turističkoj. Vjerovali smo da bi se otvorio prostor za studij filma na Sveučilištu, produljenu sezonu i dosta radnih mjesta u prilično specijaliziranoj i zahtjevnoj industriji, za koju Pula, zahvaljujući i Pula Film Festivalu ima i posebne predispozicije. I to sve na području, ponavljam, bivšeg kamenoloma – dakle, eksploatacijom devastiranog područja bez nove namjene, kazao je Kostić.

image

Dušica Radojčić

Duje Klaric/Cropix

Dodao je da je dinamika izmjena UPU Max Stoja, a prvenstveno odluke tadašnje predsjednice gradskog vijeća Dušice Radojčić da, kako kaže, zavlači i u konačnici skine s dnevnog reda odluke oko izmjena UPU-a te potrebne odluke vlasnika velikog dijela zemljišta (Republika Hrvatska i Grad Pula) o samom projektu, dovele su do toga da je investitor odustao od projekta „Filmskog grada“, koji će biti realiziran u drugoj državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:37