NISKE PLAĆE

Hrvoj Šipek: ‘Materijalni položaj službenika bitno utječe na ažurnost i učinkovitost pravosuđa‘

Glavna državna odvjetnica istaknula je u oba mišljenja kako je činjenica da je materijalni položaj državnih službenika izuzetno loš

Zlata Hrvoj Šipek

 Vanesa Pandzic/Cropix

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek ocijenila je u pisanom mišljenju, dostavljenom u srijedu Ministarstvu pravosuđa i uprave, kako je materijalni položaj državnih službenika i namještenika najgori u pravosuđu, a što bitno utječu na ažurnost i učinkovitost pravosuđa.

Hrvoj Šipek je, priopćio je DORH, dostavila u srijedu Ministarstvu pravosuđa i uprave pisana mišljenja, s primjedbama i prijedlozima, na prijedlog Zakona o državnim službenicima i prijedlog Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama.

‘‘S obzirom na to i da oba prijedloga zakona trebaju odgovoriti na pitanja od značaja za rad i funkcioniranje državnog odvjetništva u cjelini, Hrvoj Šipek smatrala je potrebnim dostaviti navedena mišljenja budući da DORH nije bio uključen u izradu navedenih prijedloga zakona niti su prijedlozi tih zakona bili dostavljeni na mišljenje DORH-u‘‘, navodi se u priopćenju.

Glavna državna odvjetnica istaknula je u oba mišljenja kako je poznata činjenica da je materijalni položaj državnih službenika izuzetno loš te naglasila da je najgori materijalni položaj službenika i namještenika u pravosuđu koje uključuje državna odvjetništva i sudove.

‘‘Navedeno ima za posljedicu kronični nedostatak službenika i malu zainteresiranost za zapošljavanje što bitno utječe na ažurnost i učinkovitost pravosuđa‘‘, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:56