PEĐA GRBIN

‘HDZ-ovi nositelji na listama? Pa to su hrvatski muževi koji su poznati po tučama u noćnim klubovima...‘

Prije 15-ak dana građani Hrvatske rekli su ‘dosta je, odmah na izbore‘, kazao je šef SDP-a

Peđa Grbin

 Andreas Solaro/Afp

Nakon što je Andrej Plenković objavio okvirni datum izbora, oglasio se i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

"Prije 15-ak dana građani Hrvatske rekli su ‘dosta je, odmah na izbore‘. Nakon toga smo u Saboru raspravljali, ali su se HDZ-ovci grčevito borili da se ne ide na izbore, ali danas smo napokon saznali da ćemo na izbore prije Europskih izbora. Pritom Plenković niti danas nije bio u stanju jasno odgovoriti kada će biti raspuštanje Sabora, ali to na njegovu dušu", poručio je Grbin.

‘Koliko znam, HDZ nije predstavio liste, nego nabrojao 11 hrvatskih muževa koji su poznati po tučama u noćnim klubovima‘, rekao je Grbin na pitanje kad će SDP objaviti svoje liste.

Otkrio je i da će SDP 16. ožujka Glavnom odboru predstaviti program, koji će biti ‘kuća u kojoj će biti mjesta za sve‘. ‘Ako je Plenković spreman dovesti nas u sukob s EU kako bi zaštitio nekog iz svog najbližeg kruga, ne čudi me da je povjerio Obuljen Koržinek ulogu autorice programa‘, rekao je Grbin, prenosi tportal.

Najavio je da će nakon izbora uspjeti napraviti "ono što je važno".

"Prvo, razriješiti Turudića i osigurati da se borba protiv korupcije u Hrvatskoj nastavi. Provest ćemo naše programe, i za vrtiće i za stanogradnju, i za mirovine i plaće. Najvažnije je sad da Hrvatska zaslužuje bolje, a na nama je da s građanima to i osiguramo", tvrdi. Kazao je da tajming objave mogućeg datuma raspuštanja Sabora, odnosno parlamentarnih izbora govori da su se "HDZ-ovci uplašili građana i da su shvatili poruku da se izbori moraju dogoditi i da su građani bijesni".

Dodao je da ne može biti zadovoljan kada zna da će HDZ "i jedan jedini dan još provesti na vlasti", no tvrdi da su postigli prvi cilj, odnosno prisilili da se odmah ide na izbore. Drugi korak je, najavljuje Grbin, a prenosi Danas.hr, da oslobode Hrvatsku od HDZ-a.

Premijer Plenković također je objavio imena nositelja lista u pojedinim izbornim jedinicama i potvrdio da će on sam nositi listu u prvoj izbornoj jedinici.

"Mi smo koordinatore predstavili još u srpnju prošle godine. To je kod nas davno javno i poznato građanima. A što se tiče samih kandidacijskih lista, ovo je ipak stranka koja ima neka pravila i u kojoj se poštuje red. Glavni odbor je taj koji će utvrditi liste, a samim time i njihove nositelje", rekao je Grbin ističući da bez obzira na to što je predsjednik stranke, nema pravo sam reći tko će biti na listi.

Najavio je da njegova stranka, i način na koji će voditi državu, neće ovisiti samo o jednom čovjeku.

Naveo je da su razgovori s Možemo! počeli. “Dio će se dogoditi već sutra, a prejudicirati njihov ishod niti mogu niti hoću.”

‘‘Naravno da ću nositi listu i da ću se kandidirati na izborima”, rekao je Grbin, dodajući da će najvjerojatnije nositi listu u 8. izbornoj jedinici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:32