SVAĐA OKO REFORMI

HDZ odgovorio na kritike: ‘Jalna oporba uporno zaziva kataklizme. A dogodilo se sve suprotno‘

‘Kada god naša Vlada donese mjere koje pomažu hrvatskim građanima, oni tvrde da će to rezultirati - propašću‘, rekli su iz HDZ-a

Sandra Benčić i Peđa Grbin

 Damjan Tadic/Cropix

Otkad je Vlada Republike Hrvatske predstavila poreznu reformu u sklopu koje će se ukinuti prirez, a uz to iznijela i prijedlog novog Zakona o izbornim jedinicama prema kojem će 22 posto građana na sljedećim izborima promijeniti izbornu jedinicu, oporbeni je političari kritiziraju zbog oba prijedloga.

Hrvatska je demokratska zajednica u petak u večernjim satima na svom profilu na društvenoj mreži Facebook oporbu okarakterizirala kao "jalnu" te ustvrdila da je opozicija za svaku mjeru koju je Vlada Republike Hrvatske donijela tvrdila da će rezultirati propašću.

- Jalna oporba, posve očekivano, opet zaziva „kataklizme“, najavljuje „smak svijeta“ i “ustavnu krizu”, predviđa „slom mirovinskog sustava”. Itd. Kada god naša Vlada donese mjere koje pomažu hrvatskim građanima, oni tvrde da će to rezultirati - propašću, rekli su iz HDZ-a.

- Tako su tvrdili da će u covid pandemiji „400.000 Hrvata dobiti otkaz“; da je LNG terminal „neisplativ“ & „štetan“; da će HEP „krahirati“, a hrvatska država „pasti na koljena“ zbog subvencioniranja struje svim građanima i - što sada svjesno prešućuju - svim lokalnim jedinicama; da će ograničavanje cijena ključnih prehrambenih proizvoda dovesti do “potpune nestašice”, a limitiranje cijena goriva do zatvaranja, do sloma „stotina benzinskih postaja“; da će projekt narodnih obveznica propasti jer ih „nitko ne želi kupiti“. Itd. A što se stvarno dogodilo? Sve suprotno od zlogukih proroštava oporbenih Nostradamusa & Babi Vangi - dodali su iz HDZ-a.

- Hrvatska ima najveći broj radnih mjesta u povijesti. U našem mandatu 15 zaposlenih ide na 1 nezaposlenog, dok je u onome SDP-u omjer bio je 4:1. Za vrijeme premijera Andrej Plenković - pri čemu ne računamo novo povećanje primanja od 1. siječnja uslijed 6. kruga porezne reforme - prosječna je plaća porasla za više od 50%. A u 4 nesretne Milanovićeve godine u Banskim dvorima za samo - 2.8%! I to je upravo ono što nam posrnula partija, NE Možemo, MOST-ovi mališani & ostatak oporbe ne mogu oprostiti! Za te je zlonamjernike loša svaka vijest koja je dobra za Hrvatsku i Hrvate - zaključili su iz HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:22