HGSS U AKCIJI

GDJE IM JE BILA PAMET!? Tri obitelji vodile djecu na Biokovo unatoč upozorenjima da će pasti novi snijeg i da će temperature biti ispod ništice

 
vrh Sveti Jure na Biokovu
 Ivo Ravlic / CROPIX

Iako su meteorolozi upozorili kako bi na Biokovu mogao pasti novi snijeg, što se u noći na ponedjeljak i dogodilo, a ima i leda jer je temperatura zraka na toj planini i dalje ispod ništice, skupina izletnika zadnji dan uskrsnih blagdana ipak je odlučila provesti na vrhu Sveti Jure na nadmorskoj visini od 1762 metra.

Očito ne računajući na vremenske neprilike, automobilom su stigli ispod samoga vrha, no zbog snijega i leda nisu mogli dalje vozilom pa su se do vrha zaputili pješice.

Tri obitelji, točnije 15 ljudi, od kojih su petero bila djeca, u jednom trenutku morali su zatražiti pomoć Hrvatske gorske službe spašavanja - stanica Makarska. Naime, nekoliko ljudi je, objavio je na Facebooku HGSS, palo i nisu se mogli sami spustiti u podnožje planine.

Srećom, nitko nije ozbiljnije ozlijeđen, ali HGSS još jednom apelira na oprez kako bi se slične situacije ipak izbjegle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 12:22