UKLANJANJE OTPADA

Ekološka akcija čišćenja obale i podmorja Lošinja "More zna, otok pamti"

Akciju organiziraju Institut "Plavi svijet" i Ronilački centar "Subseason", Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica toga grada

Mali Lošinj, ilustracija

 Zvonimir Barišin/Cropix

Ekološka akcija čišćenja obale i podmorja otoka Lošinja "More zna, otok pamti", kojom se želi upozoriti na otpad na plažama i na morskome dnu, bit će održana 9. i 10. travnja, najavili su iz Turističke zajednice Maloga Lošinja.

Akciju organiziraju Institut "Plavi svijet" i Ronilački centar "Subseason", Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica toga grada, Jadranka turizam te nekoliko udruga i klubova radi očuvanja prirodne baštine lošinjskog podmorja.

Prema najavama, očekuje se više od 250 sudionika koji će očistiti korijen luke Malog Lošinja, obalu od Velopina do Borika u Sunčanoj uvali, uvalu Čikat, obalu od ferala do Rovenske u Velom Lošinju te predjele Halmac i Tržić u Nerezinama.

Organizatori ističu da je svrha projekta upozoriti na problem otpada na morskom dnu i plažama te promicati održiva rješenja za očuvanje morskog okoliša.

Prošle je godine 60-ak sudionika na samo dva mjesta, u podmorju uvale Valdarke i luke Rovenske, izvadilo dvije tone ili deset prostornih metara otpada, među kojim automobilske gume, staklene boce, dijelove staklo-plastike, odbačene vrše, konope i ostatke pontona za privez brodica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:49